Eerste crowdfundingplatform met vergunning is een feit

Geldvoorelkaar.nl is eerste crowdfundingplatform onder toezicht van AFM

06 september 2017

Crowdfundingplatform geldvoorelkaar.nl is het eerste platform dat een vergunning heeft gekregen van de Autoriteit Financiële Markten, die toezicht houdt op de financiële marktsector.

Hiermee is geldvoorelkaar.nl het eerste platform dat onder toezicht staat van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Om dit voor elkaar te krijgen, heeft geldvoorelkaar.nl aanpassingen gedaan aan de bedrijfsvoering, om te zorgen dat het platform voldoet aan de veiligheidseisen van de AFM.

Crowdfunding

Via crowdfunding kunnen investeerders investeren in projecten van particulieren, zelfstandig ondernemers en het mkb, zonder tussenkomst van een bank.

Duidelijker toezicht en richtlijnen

Ondernemers achter goedvoorelkaar.nl Martijn van Schelven en Edwin Adams zien de vergunning als eerste stap om de markt van crowdfunding te reguleren en te professionaliseren. Ze hopen op een meer duidelijke regelgeving, toezicht en richtlijnen voor crowdfunding. Geldvoorelkaar.nl heeft inmiddels bemiddeld in de totstandkoming van bijna 400.000 euro krediet. 1200 mensen maken gebruik van het platform.

Grootste bedrag via crowdfunding ooit

Een ander crowdfundingplatform is www.mkbcrowdfunding.nl. Investeerders kunnen in een ondernemer investeren voor een bedrag van 20 euro. Ondernemer Stef van Dongen vond via deze weg 372 investeerders, die nu allemaal een aandeel hebben in de duurzame en sociale innovaties die Enviu ontwikkelt.