Sportieve alternatieven voor een heidag

Combineer een serieuze bespreking met een sportief uitje

14 oktober 2013

Heidagen hebben niks te maken met lavendel plukken of mediteren tussen het hoge gras; het zijn dagen waarop je in een inspirerende omgeving met je hele team plannen maakt voor de toekomst. Haal meer uit een heidag!

Mijn werknemer meldt zich ziek, en nu?

Nieuwe ideeën opdoen, oplossingen bedenken voor lastige problemen, brainstormen: allemaal zaken die vaak beter lukken in een inspirerende omgeving. Neem je personeel mee naar een plek buiten het kantoor en combineer de vergadering met een sportief uitje. Zo sla twee vliegen in één klap: je helpt je bedrijf een stap verder en doet datzelfde voor de gezondheid van je werknemers.

Voordelen bewegen

Sportief bezig zijn is goed voor je werknemers. De voordelen van bewegen die doorwerken op de werkvloer:

  • Het verbetert het cognitief functioneren

  • Het vermindert angst en depressie

  • Het verbetert de stemming

  • Het vermindert stress. (Bron: PsychFysio).

Plan je dus voorafgaand aan je vergadering of brainstorm een tochtje in de kano of op de fiets, dan maakt dat een meeting een stuk vruchtbaarder. Bovendien laat je je werknemers via die weg kennismaken met beweging.

Zelf doen

Er zijn ontzettend veel manieren waarop je een sportief element aan je vergaderdag kunt toevoegen. Plan eerst een vergadering en sluit af met een volleybaltoernooi (in de zomer) of een schaatstocht (in de winter). Of kies voor een locatie die redelijk in de buurt is en huur fietsen of tandems, zodat jullie er per tweewieler naartoe kunnen. Op die manier zorg je dat de sfeer er meteen goed inzit en dat iedereen fris aan de vergadering begint.

Liever uitbesteden?

Je kunt het zelf bedenken, maar er zijn ook aanbieders die handig inspringen op deze combinatie van bewegen en vergaderen. Bij Pitch & Putt Golf in Leeuwarden kun je bijvoorbeeld een vergaderlocatie bespreken en aansluitend met je werknemers golfen of boogschieten. En via Meer Meetings aan het Gooimeer kun je een vergadering aan het water plannen met daarbij een zeiltocht of catamaran-les. Nog een idee: je kent vast de steptours, waarbij je met de step door de polder of door steden als Utrecht (bijvoorbeeld via Domstad Evenementen) of Amsterdam (bijvoorbeeld via Special Tours) kunt rollen.