Gezonde voeding, wat kan ik als ondernemer daaraan bijdragen?

Gezonde voeding voor je personeel

03 augustus 2012

Al roepend ‘an apple a day keeps the doctor away’ een fruitschaal in de kantine zetten: het is een manier om gezonde voeding bij je personeel onder de aandacht te brengen. Je kunt veel meer doen! Concrete tips.

Lunch

De lunch is meestal het enige grote eetmoment dat binnen de kantoormuren plaatsvindt. Maak gebruik van dat gegeven en speel een rol in de mate van gezondheid van die lunch.

  • Je kunt je werknemers zelf hun broodtrommel laten meenemen, maar als jij als werkgever de lunch regelt, zorg je er actief voor dat je werknemers volop keuze uit gezonde producten hebben. Zorg dagelijks voor volkoren brood en voor gezonde broodbeleg-soorten als kipfilet, appelstroop en magere kaas.

  • Eten veel werknemers achter hun bureau? Vieze bureaus zijn een bron van bacteriën en het missen van een ontspannen lunchmoment maakt je werknemers minder productief. Stimuleer de gezamenlijke lunch aan tafel, waardoor je de productiviteit verhoogt en een ontspanmoment creëert.

  • Ook goed voor de gezondheid: een lunchwandeling. Beweging verkleint de kans op CANS (Complaints of Arm, Neck and Shoulders). Geef het goede voorbeeld en loop minimaal één keer in de week samen met je werknemers een rondje in de buurt.

Fruit

Voorkom dat je werknemers op een hongerig moment grijpen naar een reep chocolade of een ander ongezond tussendoortje: zet een schaal met vers fruit op tafel. Fruit bevat veel vitamines, vezels en mineralen.

Roken

Aangezien ongeveer een kwart van de bevolking rookt, is de kans groot dat zich ook onder jouw werknemers een paar fervente rokers bevinden. Roken is ongezond voor je werknemers en slecht voor jouw portemonnee, aangezien rokers vaker verzuimen dan niet-rokers. Een roker kost je zo’n 7500 euro per jaar (bron: Stivoro).

  • Daag je werknemers uit om een poging te doen om te stoppen met roken en stel stop-teams samen uit de rokende werknemers. Ze kunnen elkaar steunen in deze moeilijke periode waarin ze waarschijnlijk met afkickverschijnselen te maken krijgen.

  • Stimuleer een stoppende roker door hem een (kleine) beloning in het vooruitzicht te stellen. Stel wel een contract op om te zorgen dat jullie allebei jullie beloftes nakomen.

  • Bied je werknemers een cursus aan die hen helpt te stoppen met roken. In sommige gevallen kun je de kosten van zo’n cursus (bijvoorbeeld die van Stivoro) aftrekken van de belasting. Ook online zijn verschillende hulpprogramma’s te vinden voor rokers.

Alcohol

Werknemers met een alcoholprobleem presteren voor slechts 75 procent van hun salaris. Bovendien ligt het ziekteverzuim onder probleemdrinkers twee tot zes keer zo hoog als bij niet-drinkers.

  • Stel regels op: Wanneer mag er níet (in kantooruren) en wél (tijdens borrels) worden gedronken op de werkvloer?

  • Vermoed je dat er één of meerdere werknemers een alcoholprobleem hebben? Schakel de bedrijfsarts in of organiseer een voorlichtingsbijeenkomst. Maak via die weg het onderwerp alcohol bespreekbaar en zorg dat je werknemers weten dat ze niet alleen staan bij het zoeken naar een oplossing voor hun probleem.

Auteur

Lenneke Arts