MKB Servicedesk genomineerd voor European Enterprise Promotion Awards

Ondernemerskredietdesk helpt ondernemers bij financiering

25 juni 2012

MKB Servicedesk is met het project Ondernemerskredietdesk.nl een van de 28 genomineerde Nederlandse projecten die kans maken op de European Enterprise Promotion Awards. Op donderdag 21 juni koos de jury twee Nederlandse projecten die ondernemerschap bevorderen. Helaas overleefde MKB Servicedesk de schifting net niet.

Whitepaper Hoe kom ik aan geld?

De Awards

De European Enterprise Promotion Awards zijn de Europese prijzen voor ondernemerschapsbevordering. In 2006 werden ze voor het eerst uitgereikt en erkennen innovatie, belonen successen van openbare instanties en publiek-private samenwerkingsverbanden die ondernemingsinitiatieven en ondernemerschap bevorderen op nationaal, regionaal en lokaal niveau.

Ondernemerskredietdesk

Het project mkbkredietdesk.nl is in het leven geroepen om ondernemers te helpen bij het krijgen van financiering. Vooral voor kleine en middelgrote ondernemers (mkb'ers) wordt het steeds lastiger om krediet te krijgen. Met name sinds de economische recessie van 2008 is de financiering voor bedrijven in het mkb (met minder dan 250 FTE en in het bijzonder kleiner dan 25FTE) met een financieringsbehoefte tot € 250.000 in Nederland een grote uitdaging. De Ondernemerskredietdesk (OKD) helpt ondernemers met het beantwoorden van vragen over kredietverlening van banken en andere financiers. Daarnaast registreert de OKD de klachten van ondernemers ten behoeve van opdrachtgevers MKB-Nederland, VNO-NCW, de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie. De OKD wordt uitgevoerd door MKB Servicedesk.

Ieder jaar nemen ongeveer 350 organisaties deel aan de nationale voorrondes van deze verkiezing. Van dit aantal worden meer dan 50 initiatieven geselecteerd om mee te dingen naar de Awards op Europees niveau. Deelname aan de Awards-verkiezing staat open voor nationale, regionale of lokale autoriteiten en publiek-private samenwerkingsverbanden uit alle EU-lidstaten, inclusief Kroatië, IJsland, Noorwegen, Servië en Turkije. Elk jaar worden de Awards uitgereikt tijdens een speciale ceremonie in het land dat voorzitter is van de Europese Unie. Dit jaar zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Cyprus.

Voorronde

Eerst vindt op donderdag 21 juni de Nederlandse voorronde plaats. De jury zal twee projecten kiezen, die naar Cyprus mogen om Nederland te vertegenwoordigen. De juryleden zijn: Rinke Zonneveld (directeur Ondernemerschap bij Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie), Leendert-Jan Visser (directeur MKB-Nederland), Maria Silvia Gatta (politiek directeur van de Nederlandse Vertegenwoordiging van de Europese Commissie) en Erik Boer (directeur Amsterdam Center for Entrepreneurship en winnaar van de European Enterprise Award 2011 'Investering in Vaardigheden').