Crowdfunding; het nieuwe investeren

Willem Overbosch te gast in item Hart van Nederland over crowdfunding

06 september 2017

Geld lenen om je bedrijf te starten is voor veel ondernemers tegenwoordig een uitdaging. Crowdfunding kan een oplossing zijn. Hart van Nederland zond hierover een item uit. Directeur van MKB Servicedesk, Willem Overbosch was hierin te gast.

Ze zijn er genoeg: enthousiaste ondernemers die een geweldig idee voor een eigen bedrijfje hebben. Alleen hoe komen ze aan geld? Banken verlenen vandaag de dag niet gemakkelijk een krediet. Crowdfunding lijkt dan de goede oplossing. Het SBS 6 programma Hart van Nederland zond over dit onderwerp een item uit. Particulieren investeren een bedrag in jouw bedrijf en krijgen dat later met winst terug. In zes maanden werd er al zo’n 3 miljoen euro op deze manier opgehaald.

Met kleine bedragen meedoen

In dit item kwam ook MKB Servicedesk directeur Willem Overbosch aan het woord. MKB Servicedesk informeert (startende) ondernemers veel over crowdfunding en initieerde zelf MKBCrowdfunding. Willem Overbosch: "Je kunt met hele kleine bedragen al meedoen. Het hele idee achter crowdfunding is dat je met heel veel keer twintig euro of heel veel keer honderd euro, al snel een ton bij elkaar hebt."

MKBCrowdfunding.

Ondernemers kunnen MKBCrowdfunding.nl gebruiken als een laagdrempelige manier om financiering online op te halen onder bekenden en alle bezoekers van het portaal. Investeerders kunnen al vanaf twintig euro een plan ondersteunen. De investeerders verenigen zich in een coöperatie, vervolgens verkrijgt de coöperatie een aandeel in de betreffende onderneming. Zodoende wordt er geïnvesteerd in het eigen vermogen van de onderneming. De volledige transactie tussen investeerder en ondernemer vindt plaats op het portaal MKB Crowdfunding. 

Crowdfunding is eigenlijk het nieuwe investeren. Startende ondernemers proberen via netwerken en sociale media mensen te vinden die een bedrag willen lenen om zo de eerste kostbare investeringen mogelijk te maken. 

Bekijk het item van Hart van Nederland over Crowdfunding.