Ontdek in 7 minuten hoe vitaal jouw personeel is

ElkeDagBeterScan moet ondernemers wapenen tegen komend tekort arbeidsmarkt

04 december 2012

Op de arbeidsmarkt dreigt een tekort. Hoog tijd om te kijken of jouw personeel nog lang en gezond door kan werken. Met de vandaag gelanceerde ElkeDagBeterScan krijg je inzicht in je bedrijf én leer je de duurzame inzetbaarheid van je werknemers vergroten.

Door vergrijzing ontstaat de komende jaren een tekort op de arbeidsmarkt. Veel grote bedrijven hebben al maatregelen getroffen om ook in de toekomst zeker te zijn van goede werknemers; ondernemers uit het mkb zijn nog niet zo ver, terwijl de helft van de beroepsbevolking in het midden- en kleinbedrijf werkt. 

Scan: is jouw bedrijf klaar voor de toekomst?

De campagne ElkeDagBeter.nu moet het belang van investeren in mobiliteit, gezondheid en scholing benadrukken. De ElkeDagBeterScan die MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel vandaag samen met voormalig schaatskampioen Jochem Uytdehaage lanceerde, is onderdeel van deze campagne. Door de stellingen te waarderen en vragen te beantwoorden, kom je in enkele minuten te weten of de gezondheid van je bedrijf goed is, of je het beste uit je mensen haalt, of je klaar bent voor de toekomst en of je het goede voorbeeld geeft. Afhankelijk van de uitslag krijg je heldere en praktische adviezen waarmee je de duurzame inzetbaarheid van je mensen beter maakt.

Hoe blijf je verzekerd van gekwalificeerd personeel?

Zorg dat je klaar bent voor de toekomst, daarmee bied je de vergrijzing het hoofd. Hans Biesheuvel: "De gevolgen van de vergrijzing zijn door de economische crisis nog niet of nauwelijks merkbaar, maar dat verandert als de economie aantrekt. Om verzekerd te blijven van gekwalificeerd personeel, is het belangrijk je medewerkers te helpen lang en gezond door te blijven werken. Daarmee blijf je de concurrentie voor."