Hoe creëer ik een vitaliteitscultuur?

Goed vitaliteitsmanagement helpt je onderneming verder

24 juli 2017

Bij vitaliteitsmanagement vergroot je de gezondheid, productiviteit en motivatie van je personeel. Een succesfactor voor goed vitaliteitmanagement is het creëren van een vitale omgeving.

Wil je op grote schaal vitaliteit- en gedragsverbetering doorvoeren, dan is het essentieel de bedrijfscultuur aan te passen. Jij bent degeme die ervoor moet zorgen dat vitaliteit in het DNA van je mensen komt te zitten. Maak een vitaliteitsplan en koppel dit aan de missie en strategie van je onderneming. Ontwikkel een duurzame strategie en visie op vitaliteitmanagement zodat je optimaal rendement uit je investering kunt halen. Creëer een nieuwe taal en code, zodat je een cultuuromslag kunt veroorzaken. En stel duidelijke doelstellingen op. Daarmee maak je opbrengsten inzichtelijk.

Hoe maak ik vitaliteitsbeleving zichtbaar?

Je kunt de zichtbaarheid van de vitaliteitbeleving op allerlei manieren verankeren in de organisatie. Zo kun je het thema vitaliteit meenemen in functioneringsgesprekken, werkplekken beter inrichten, vitaal vergaderen, fruitschalen verspreiden over het hele kantoor en natuurlijk zelf het goede voorbeeld geven (lead by example). De grootste uitdaging is een omgeving te creëren waarin de gezonde keuze de makkelijke keuze is.