Erik Nicolai: “De waardering geeft energie”

Finalist The Next Entrepreneur verkiezing

18 januari 2013

Kleine bedrijven complete software op maat bieden in de vorm van een betaalbare en op maat gemaakte online werkplek. Dat is het doel van Erik Nicolai (29) met zijn bedrijf New Day at Work, dat hij samen met Hans de Graaf in juni 2010 is gestart. Nicolai is een van de vier finalisten in de verkiezing The Next Entrepreneur 2012.

In deze verkiezing zijn MKB Nederland en Rabobank op zoek naar de meest vernieuwde ondernemer van het afgelopen jaar. De finale is op 24 januari 2013 in het hoofdgebouw van de Rabobank in Utrecht. Tijdens deze finale presenteert Nicolai de werkplek van de toekomst. “Ik heb er echt zin in en het is fantastisch dat we de finale bereikt hebben. Deze waardering geeft je extra energie om de droom van Hans en mij te verwezenlijken. In de aanloop naar de finaledag voelt Nicolai een gezonde spanning. “Wat ik vooral lastig vind, is dat ik er zelf geen controle over heb. Ik moet mij overgeven aan de overwegingen van de jury en dat maakt het allemaal best spannend.”

Geduchte tegenstanders

Medefinalisten van Nicolai zijn Annefrid Immenkamp met haar bedrijf Chocstar waarbij klanten naar eigen smaak chocolade kunnen maken, Jos Jongenotter die met Health Food Company gezonde automaten op scholen en in bedrijven verzorgt en Dorien Dek. Met haar bedrijf Evou Sportswear wil ze vrouwen functioneel maar ook mooi, vrouwelijk en flatteus kleden tijdens het sporten. Zijn het geduchte tegenstanders? “Ik denk zeker dat we alle vier terechte finalisten zijn en ik vind dat we allemaal sterk zijn in de markt waar we zaken doen. Wat ik wel heb gemerkt, is dat mensen sneller affiniteit hebben met consumentgerelateerde producten vooral omdat het tastbaarder is. Maar één ding is zeker: ik heb 25 procent kans om te winnen.”

Van links naar rechts

Het geheim tot succesvol ondernemen is volgens Nicolai dat je niet bang moet zijn om fouten te maken. “Laat je door het maken van fouten niet stoppen. De kunst is juist om door te gaan. De top bereiken lukt niet in één rechte lijn. Je zult ook stapjes naar links en rechts moeten doen om tot nieuwe inzichten te komen. In 2013 gaat Nicolai iets verder dan een stapje naar links of rechts. Hij neemt het vliegtuig naar Amerika waar hij met zijn bedrijf New Day at Work in februari naar een industriebeurs in Las Vegas gaat. En 2013 wordt het jaar waarin New Day at Work 300 procent wil groeien qua omzet. Heeft deelname aan The Next Entrepreneur hebben Nicolai en De Graaf een extra bevestiging gekregen van hun doelgroep. “We zitten met de online werkplek van de toekomst op degoede weg.

Op 24 januari strijden de vier finalisten om de titel The Next Entrepreneur 2012. Voorafgegaan door de beste The Next Entrepreneur inspiratiesessie van 2012 "Kennis delen is macht" van Martijn Aslander.

Het bijwonen van de finale is op basis van Invite Only, maar voor onze trouwe fans is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar gesteld. Stuur een mail naar info@thenextentrepreneur.nl als jij aanwezig wilt zijn. Wees er snel bij, want VOL=VOL.