Resultaten Nationaal Crowdfunding Onderzoek

Motivatie van funders en geldzoekers onderzocht

06 september 2017

Op woensdag 26 juni worden de resultaten van het Nationaal Crowdfunding Onderzoek bekend gemaakt. 1277 respondenten gaven online antwoord op vragen over hun motivatie om aan crowdfunding deel te nemen als donateur of investeerder.

Op woensdag 26 juni worden de resultaten gepresenteerd bij Rabobank Nederland in Utrecht. Een dag later praten we na met het onderzoeksteam over de ontwikkelingen van crowdfunding in Nederland en wat ondernemers kunnen met deze alternatieve financieringsvorm.

Het Nationaal Crowdfunding Onderzoek is een initiatief van:

- Ronald Kleverlaan (Webclusive)

- Gijsbert Koren (Douw&Koren)

- Koen van Vliet (KoenVliet)

- Peter van den Akker (De Zaaiers Social Investments)

Is crowdfunding iets voor jou?

Crowdfunding is voor ondernemers inmiddels een goed alternatief voor of aanvulling op financiering van de bank. Is crowdfunding geschikt voor iedere ondernemer? We vroegen het aan Gijsbert Koren en Korstiaan Zandvliet (van crowdfundingplatform Symbid) tijdens de Week van de Ondernemer. Bekijk de uitzending vanuit de MKBuzz met ook: Jozef Misik (bezig met crowdfunding voor zijn bedrijf Linguistadores), Ronald Kleverlaan (oprichter WEBclusive), Roeland van Dijk (Neos Business Finance, Webclusive en Symbid) én Prinses Máxima, die ook langs kwam op de Week van de Ondernemer.

Auteur

Raphael Klees