Nieuwe Koning is ambassadeur voor ondernemers

Koningin Beatrix bedankt voor inzet voor bedrijfsleven

29 november 2013

De nieuwe Koning en Koningin zetten zich op verschillende manieren in voor de Nederlandse ondernemers. Zo gaan ze regelmatig mee op handelsmissies en vertegenwoordigen zij het Nederlandse bedrijfsleven bij staatsbezoeken.

MKB-Nederland en VNO-NCW verwachten dat Willem-Alexander en Máxima de rol van koningin Beatrix zullen voortzetten als het gaat om het ambassadeurschap voor het Nederlands bedrijfsleven. Koningin Beatrix heeft hier een hele belangrijke rol in vervuld, benadrukken de ondernemersorganisaties in een gezamenlijk persbericht. Zij verwachten dat koning Willem-Alexander en zijn echtgenote deze rol voortaan zullen oppakken. 

Handelsmissies

Als kroonprinselijk paar zijn Willem-Alexander en Máxima al diverse keren met handelsmissies meegegaan. Zo gingen zij in maart 2011 naar Vietnam, in november 2012 naar Brazilië en staat in juni van dit jaar Zuid-Duitsland op de planning. Ook brachten zij staatsbezoeken aan Qatar, Duitsland, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Brunei en Singapore.

Koningin Máxima zal zich blijven inzetten voor microfinancieringsprojecten in binnen- en buitenland. Begin april bezocht zij de Week van de Ondernemer om te praten over alternatieve vormen van financiering voor mkb-ondernemers. 

Om de troonswisseling luister bij te zetten, hebben ING, KLM en MKB-Nederland het Oranje Handelsmissiefonds opgericht. De komende vijf jaar krijgen steeds tien bedrijven een budget om op handelsmissie te gaan, missies op te zetten of internationale beurzen te bezoeken. 

Bespaar nu 30.000 euro op transportkosten!

Zie jij ook kansen in het buitenland? Doe mee met MKB Export Award en win de hoofdprijs. Met de MKB Export Award zet je jouw bedrijf op de wereldkaart en geef je jouw internationale ambities een vliegende (door)start. Je maakt kans op vervoer van pakjes en vracht ter waarde van 30.000 euro van TNT Express, een Zakenpartnerscan van AgentschapNL en een taalcursus bij de nonnen in Vught.

Auteur

Marlou Visser