Webinar Verover Nieuwe Markten: Polen

Frank Hoiting, Martijn van Rheenen en Trudie Timmerman over ondernemen in Polen

26 juni 2013

Polen is de enige Europese economie die tot nu toe geen last heeft gehad van de recessie. In de afgelopen zes jaar noteerde de economie louter groeicijfers. Het land ontwikkelt zich razendsnel en er is werk aan de winkel: er wordt volop geïnvesteerd in bouwprojecten, infrastructuur (wegen en water), de energiesector en hervorming van de agrarische sector. De aanpak van milieuproblemen verdient bovendien alle aandacht om te kunnen voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Om al die ontwikkelingen te stimuleren investeert de Europese Unie tot 2020 meer dan 100 miljard euro in Polen.

Op welke Poolse projecten kun je als Nederlandse ondernemer goed aansluiten en hoe wordt je in Polen ontvangen? Dat zijn vragen die in dit webinar aan bod komen. Presentator Willem Overbosch spreekt met:

  • Frank Hoiting, directeur business development bij KDE Energy. KDE realiseert windmolenparken in Polen. De Poolse energiemarkt staat voor een flinke transitie: om te voldoen aan Europese regelgeving moeten steeds meer vervuilende steenkolencentrales worden vervangen door durrzame vormen van energieproductie.

  • Martijn van Rheenen, directeur United Momentum Group. Van Rheenen financiert grote projecten in Polen op het gebied van grondontwikkeling en infrastructuur. Van Rheenen financiert daarnaast ook (startende) ondernemingen in Polen als private equity-investeerder. Als ondernemer en investeerder kent Van Rheenen de Poolse markt en weet hoe aan te sluiten op de grote uitdagingen die Polen kent.

  • Trudie Timmerman, haar snelgroeiende innovatieve bedrijf de Led Factory maakt duurzame verlichting en wil ook de Poolse markt veroveren. Timmerman is de eerste winnaar van de MKB Export Award 2013

Meer informatie

Wil jij meer weten over ondernemen in Polen? Download dan de business guide Polen, een handige gids vol tips van ondernemers en experts. Of bekijk het webinar uit december 2012, met Johan Dewandeleer van groothandel Fabory en Hans Biesheuvel van MKB-Nederland.

In de hangout met Anneke Adema van de Nederlandse ambassade in Warschau en ondernemer Huub Droogh van RDH architecten - stedenbouwkundigen ligt de nadruk op de grote waterprojecten in Polen, waar Nederlandse expertise erg welkom is. Anneke Adema vertelt wat de ambassade kan betekenen voor Nederlanders die in Polen aan de slag willen gaan.

Bespaar nu 30.000 euro op transportkosten!

Zie jij ook kansen in het buitenland? Doe mee met MKB Export Award en win de hoofdprijs. Met de MKB Export Award zet je jouw bedrijf op de wereldkaart en geef je jouw internationale ambities een vliegende (door)start. Je maakt kans op vervoer van pakjes en vracht ter waarde van 30.000 euro van TNT Express, een Zakenpartnerscan van AgentschapNL en een taalcursus bij de nonnen in Vught.