Verspil geen energie in de zomer

Zeven tips om in de zomer energiebewust te blijven

12 juli 2018

Het kwik loopt op tot boven de 30 graden, het is eindelijk volop zomer in Nederland! Als je nu moet werken, doe je dat natuurlijk het liefst in een koel kantoor met airco of ventilator, maar dit kost veel energie. Houd het energieverbruik van deze apparaten laag met deze zeven tips.

Energiebesparende maatregelen 2019

Heb je airconditioning aangebracht? Zorg dat dit apparaat niet meer energie vreet dan nodig. Met deze tips kun je je airco zo efficiënt mogelijk inzetten.

  1. Zet de airco alleen aan als het echt nodig is. Ook kun je kijken of je de temperatuur aangenaam kunt houden met een lager toerental of hogere temperatuur.  Dat scheelt veel energie.

  2. Zorg dat je airco de warmte lucht niet terug de ruimte in blaast, maar naar buiten. Anders moet het apparaat veel harder werken.

  3. Houd de ramen en deuren van je bedrijfsruimte goed dicht als de airco aanstaat.

  4. Gloeilampen verspillen bijna al hun energie aan warmte. Energiezuinige verlichting geeft veel minder restwarmte af.

  5. 's Nachts is het vaak wel lekker koel. Kijk of je je bedrijfsgebouw 's nachts kunt ventileren en zo kunt koelen. Maak overdag gebruik van je zonneschermen om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden.

  6. Maak platte daken nat. Dat houdt de ruimte eronder lekker koel.

  7. De condenser van je airco werkt beter als hij de warmte ook kwijt kan. Zet de motor op een koele plaats en maak de lamellen schoon.

Auteur

Marlou Visser