Ambassade Athene start incubator voor ondernemers

Bedrijven, universiteiten en ambassade steunen initiatief

22 oktober 2013

Ben jij een jonge ondernemer die klaar is voor het avontuur? De Nederlandse ambassade in de Griekse hoofdstad Athene opent een flexibele werkplek voor Nederlandse en Griekse ondernemers onder de 35. Bedrijven, universiteiten en ervaren professionals zijn bij het initiatief betrokken om de ondernemers te ondersteunen.

Onder de Nederlandse ambassade, die in het centrum van Athene ligt, komt flexibele werkruimte voor maximaal zeventig Nederlandse en Griekse ondernemers. Het centrum, Orange Grove, moet een soort incubator worden. De werkplek is speciaal voor ondernemers die net beginnen of willen uitbreiden naar het buitenland. Orange Grove opent op 25 september de deuren.

Wie in het centrum wil werken, betaalt 100 euro voor de werkplek, wifi, koffie en deelname aan lezingen, workshops en seminars. Ook zal in Orange Grove een netwerk ontstaan van jonge, startende Griekse en Nederlandse ondernemers die elkaar verder kunnen helpen. Ook komt er een mentorprogramma om de deelnemende ondernemers te ondersteunen.

Kansen voor jongeren

De Griekse economie heeft een flinke dip gehad, maar de krimp wordt minder en er kan weer langzaam aan de toekomst worden gedacht. "Juist nu liggen er heel veel kansen voor jonge ondernemers die vernieuwende ideeën hebben", zegt Theodoor Klouvas, die namens de ambassade bij het project betrokken is.

"Jongeren krijgen meer aandacht en hebben ook meer kans op succes dan de oude garde. Er is meer ruimte voor vernieuwende business-ideeën. Daarnaast zijn er veel diensten die in Griekenland nog kunnen worden opgezet. Denk aan een psycholoog die met EU-geld een project in weeshuizen wil opzetten."

Partners

Bij het initiatief zijn de universiteiten UvA, TU Delft en de AUEB van Athene betrokken. De Athenian Brewery, onderdeel van Heineken, is hoofdsponsor. Ook Interamerican, Philips, KLM, Coco-Mat FrieslandCampina en ABNAmro sponsoren de werkplek en gaan de deelnemende ondernemers begeleiden.  

Auteur

Marlou Visser