Export zorgt voor succes mkb-bedrijven

Tweederde mkb internationaal actief
Bijna twee op de drie bedrijven in het midden- en kleinbedrijf is internationaal actief. Dat blijkt uit een rondgang onder 383 ondernemers op de internationale vloer van de Week van de Ondernemer in april, uitgevoerd door ING. Bedrijven die zich meer op het buitenland focussen, zijn ook succesvoller, blijkt uit het onderzoek.
Exporteer jij al ?
Klik hier
Schrijf je in voor de MKB Export Award
Lees meer
Vooral in het middenbedrijf (50 tot 250 werknemers) zijn veel ondernemers bezig met export, import of investeren in het buitenland. Hoe meer een bedrijf in het buitenland doet, des te succesvoller het is. Ook als export een groter aandeel in de bedrijfsvoering vormt, presteert het bedrijf beter.
 

Buurlanden

ING vond dat kleinere bedrijven (tot 5 werknemers) vooral actief zijn in buurlanden België en Duitsland en andere West-Europese landen. Duitsland is voor 51 procent vsn de ondervraagden een handelspartner, België wordt door 38 procent genoemd.
 
Grotere bedrijven richten zich ook op Duitsland, maar verwachten daarnaast groei te kunnen bereiken in opkomende economieën als China en Brazilië. China (24 procent) wordt door de ondernemers vaker genoemd als handelspartner dan het Verenigd Koninkrijk (21 procent) en Frankrijk (20 procent).
 

Belemmeringen

De ondervraagde ondernemers geven aan dat het gebrek aan financiering en de moeite die het kost om goede handelspartners te vinden de grootste belemmeringen zijn bij internationaal ondernemen. Ook willen zij graag hulp van de overheid bij het verkrijgen van goede marktinformatie en hulp bij wet- en regelgeving in het buitenland.

 

Ondersteuning

ING presenteerde het onderzoek bij de opening van de inschrijving voor het Oranje Handelsmissiefonds, een fonds van ING, KLM en MKB-Nederland waaruit de komende vijf jaar steeds tien ondernemers die internationaal actief willen worden 10.000 euro krijgen om op handelsmissies te gaan of buitenlandse beurzen te bezoeken.
 
Exporteer jij al? Schrijf je dan in voor de MKB Export Award! De winnaar krijgt een exportcheque van TNT t.w.v. €15.000, een jaar lang kosteloos lidmaatschap van MKB-Nederland, een Zakenpartnerscan van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en een driedaagse talencursus naar keuze van taleninstituut Regina Coeli (“de nonnen uit Vught”).

Dossiers

Inschrijving Oranje Handelsmissiefonds geopend

Duwtje in de rug voor ondernemers die willen exporteren
Tot 15 oktober kunnen ondernemers uit het middenbedrijf die willen exporteren zich inschrijven voor het Oranje Handelsmissiefonds. MKB-Nederland, ING,...

ING, KLM en MKB-Nederland richten handelsmissiefonds op

Geld voor bedrijven om internationaal te ondernemen
Ter ere van de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april, hebben ING, KLM en MKB-Nederland het Oranje Handelsmissiefonds opgericht. De...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten