Doe de scan: hoe energiebewust ben jij?

Ontdek waar jij energie én euro's kunt besparen

12 maart 2018

Minder energie gebruiken is goed voor het milieu én je portemonnee. Maar energie besparen begint bij energiebewustheid. Als jij niet weet hoeveel energie er binnen je bedrijf wordt gebruikt, weet je immers ook niet waar je kunt winnen. Doe daarom de energiescan en je weet precies waar je staat.

Energiescan

“Als je niet nu begint met duurzaam ondernemen, besta je over vijf jaar niet meer.” Die voorspelling deed ondernemer Leen Zevenbergen eind 2012. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, en dat vindt niet alleen Zevenbergen.

Energieakkoord

Het kabinet, werkgevers, werknemers en milieuorganisaties hebben onlangs het Energieakkoord gesloten waarmee zij hun ambitie vastleggen om het energieverbruik terug te dringen en het gebruik van schone energiebronnen flink te stimuleren. Ondernemers spelen hier een belangrijke rol bij. Kortom: dit is hét moment om je energiebewustzijn te vergroten.

Besparen op energie

Weet jij bijvoorbeeld hoeveel energie er in jouw bedrijf wordt gebruikt? Ben je op de hoogte van manieren om te besparen, en werkt je personeel op dat vlak met je mee? Is het verstandig om te investeren in zonnepanelen? En kun jij gebruik maken van een duurzaam en groen imago?

Energiescan

MKB Servicedesk heeft de Energiescan ontwikkeld waarmee jij precies kunt uitvinden waar je staat op het gebied van energiebewustzijn. De scan kost slechts een paar minuten van je tijd. Na afloop krijg je een persoonlijke mail met jouw persoonlijke to-do’s. Zo kun jij je energiebewustzijn vergroten, je energieverbruik naar beneden brengen én maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Slimme tips

Wil je weten hoe je makkelijk energie kunt besparen, wat er allemaal bij komt kijken als je zelf energie gaat opwekken of hoe je jezelf beter kunt profileren als maatschappelijk verantwoord ondernemer? Kijk eens op de Energiedesk. Hier worden regelmatig nieuwtjes, kennisartikelen en handige tips geplaatst om slimmer om te gaan met energie.

Auteur

Marlou Visser