Zonnepanelen-installateur wint groeiprijs

Winnaar FD Gouden Gazellen Nederland

11 december 2013

Groene energie is booming. Het snelstgroeiende bedrijf van Nederland is Arends Techniek uit het Drentse Tweede Exloërmond. Dit bedrijf, dat zonnepanelen levert en installeert, won de Gouden Gazelle in de categorie bedrijven met een omzet tot 2 miljoen euro.

Noord-Nederland loopt voorop op het gebied van zonne-energie, zegt oprichter Marjan Arends van Arends Techniek tegen Het Financieele Dagblad. " Wij horen van onze toeleveranciers dat de meeste zonnepanelen naar Noord-Nederland gaan. Op het gebied van zonne-energie lopen we hier voor op de rest van het land."

Flinke groeier

Arends plaatst gemiddeld tien installaties per week. Op jaarbasis komt dit neer op ongeveer 1,7 megawattpiek aan zonnepanelen, ofwel 7.700 panelen, maar dit groeit hard. De afgelopen drie jaar groeide de omzet met maar liefst 1158 procent. Daarmee is Arends de snelste groeier van Nederland.

Het Drentse bedrijf kreeg onlangs een order om in Egypte een project van 5 megawatt te realiseren. Arends Techniek wordt daarmee het eerste bedrijf dat in dit land zonnepanelen installeert. Dat terwijl er in het zonnige woestijnland een grote behoefte bestaat aan zonne-energie.  Mede-oprichter Edwin Arends ziet enorme kansen in Afrika.

Niet gek, voor een bedrijf van een echtpaar dat begon omdat zij zelf zonnepanelen op hun huis wilde leggen. 

Auteur

Marlou Visser