Zonne-energiesector krijgt eigen kwaliteitskeurmerk

Herken betrouwbare aanbieders van zonnepanelen

21 oktober 2016

Branchevereniging Holland Solar introduceert een keurmerk voor leveranciers en installateurs van zonnepanelen: Zonnekeur Installateur. In elke regio in Nederland zijn gekeurde bedrijven te vinden die zonnepanelen aanbieden en installeren.

Energiescan

Whitepaper Haal meer uit mvo

De markt voor zonnepanelen groeit hard. Hierdoor zijn er in korte tijd zoveel aanbieders ontstaan, dat de sector een keurmerk wenselijk achtte. “”We moeten er in de huidige groeifase van de zonne-energiemarkt alles aan doen om de kwaliteit te bewaken”, vertelt Gerard van Amerongen, voorzitter van Holland Solar. 

Hoge eisen

Om het Zonnekeur Installateur-keurmerk te kunnen krijgen, moeten opleiding en ervaring van adviseurs, de bedrijfsvoering en de monteurs aan hoge eisen voldoen. Ook wordt het werk steekproefsgewijs gecontroleerd. Van Amerongen: “Bedrijven met het keurmerk weten hoe ze het maximale rendement uit een zonnepaneel kunnen halen en hebben kennis van veilig werken.”

Op zonnekeur.com kun je in elke regio een installateur vinden die aan de eisen van het Zonnekeur Installateur keurmerk voldoet. Ook vind je hier welke bedrijven gekeurde zonneboilers verkopen.

Auteur

Marlou Visser