Jonger personeel vaker moe

Onvoldoende energie voor werk
Uit onderzoek van Randstad blijkt dat jongere werknemers moeite hebben om elke dag fit naar het werk te komen. Een kwart van de ondervraagden geeft aan niet genoeg energie te hebben om elke dag te werken. Opvallend is dat de helft van de vermoeide werkers jonger is dan 35 jaar, eenderde zelfs onder de 30 jaar.
De juiste werk/privé- balans
Klik hier
Zeven tips
Lees het artikel

De Randstad WerkMonitor werd gehouden onder 810 werkenden en richtte zich met name op het thema gezondheid en werk. Regelmatig sporten heeft volgens de ondervraagden een positieve invloed op de prestaties op de werkvloer. De meeste ondervraagden (55 procent) zijn hiervan overtuigd. Maar liefst 88 procent vindt dat gezond en fit blijven je eigen verantwoordelijkheid is. Werkgevers geven aan eenderde van de werknemers korting op sportfaciliteiten. Een op de vijf mag ook onder werktijd sporten

Balans tussen werk en privé

Het onderzoek wijst ook uit dat een goede balans tussen werk en privé nog belangrijker is dan sport. Voor 92 procent komt een goede balans tussen werk en privé op de eerste plaats. Volgens Chris Heutink van Randstad Nederland maken de onderzoeksuitkomsten duidelijk dat investeren in gezond leven en in een goed evenwicht tussen werk en privé uiteindelijk voordelen heeft voor zowel werkgevers als werknemers. "Daarbij gaat het om zowel fysieke als mentale fitheid. Mensen die goed in hun vel zitten en ook af en toe met een jobcoach open kunnen spreken over hun toekomst, werken prettiger en beter en zijn bovendien minder geneigd een switch te maken. Werkgevers die op dit punt bewust beleid voeren, plukken daar op den duur de vruchten van."


Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten