Crowd Expedition ontvangt 25.000 euro van Stichting DOEN

Investeerders zijn enthousiast over onderzoek naar deeleconomie

03 maart 2020

Stichting DOEN, het fonds van de goededoelenloterijen, steunt Crowd Expedition met een subsidie van 25.000 euro. Dit bedrag komt bovenop het geld van de succesvolle crowdfundingactie, waarmee het expeditieteam vorige maand 20.000 euro ophaalde.

Whitepaper Financieringsvormen en regelingen

Crowd Expedition is een tweejarig onderzoeks- en mediaproject naar de toegevoegde waarde van de deeleconomie. MKB Servicedesk is mediapartner van het project. In het speciale dossier lees je alle interviews, nieuwsberichten en onderzoeksresultaten die relevant zijn voor jou als ondernemer. Dat er veel belangstelling is voor Crowd Expedition, blijkt uit de succesvol afgesloten crowdfundingcampagne en de subsidie van Stichting DOEN.

Draagvlak enn interesse

Martijn Arets, initiatiefnemer van Crowd Expedition: "Vernieuwend bezig zijn heeft ook nadelen. Partners durven pas in te stappen wanneer er iets staat, maar zonder partners kun je ook niet starten. Dat ons project draagvlak bij de ‘crowd’ heeft, hebben we eerder deze maand bewezen door onze crowdfundingcampagne succesvol af te sluiten, waarbij we 20.000 euro ophaalden. Het feit dat Stichting DOEN de waarde en het potentieel van onze expeditie inziet, is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zitten."

Kennis over de nieuwe economie

Nina Tellegen, directeur van Stichting DOEN vertelt de reden achter de subsidie. "Wij ondersteunen initiatieven van ondernemers met baanbrekende ideeën die het risico durven nemen om deze ideeën ook tot leven te brengen." Veel van de initiatieven die steun krijgen van Stichting DOEN zijn sociale en duurzame ondernemingen die de deeleconomie ondersteunen en daarbij gebruik maken van crowdfunding, crowdsourcing en co-creatie. Precies de zaken waarop de Crowd Expedition zich in het onderzoek op richt. "Wij zijn erg benieuwd naar de bevindingen en hopen dat meer kennis over bijvoorbeeld het best werkende verdienmodel onze initiatieven verder op weg kan helpen", zegt Tellegen.

Over Crowd Expedition

Crowd Expedition is 1 mei gestart. Samen met 15 partners en 30 internationale experts gaat expeditieleider Martijn Arets met zijn team op zoek naar de werkelijke toegevoegde waarde en potentieel van de deeleconomie, crowdfunding, social business, crowdsourcing en co-creatie.

Gedurende twee jaar bezoekt het team ruim 150 internationale initiatieven in de categorieën mobiliteit, financiële dienstverlening, educatie/kennisdelen, participatie/democratie, arbeidsmarkt/organisatie, energie, voedsel/vrije tijd, gezondheidszorg en (bedrijfs)resources. Lees meer over het project.

Auteur

Claartje Vogel