Zonne-energie populair onder ondernemers

Opbrengst zonnepanelen steeds hoger

26 juni 2014

Het plaatsen van zonnepanelen om daarmee zonne-energie op te wekken groeit aan populariteit onder ondernemers. Uit onderzoek van De Zaak onder ruim 500 ondernemers uit het mkb blijkt dat een kwart van die bedrijven zonnepanelen heeft en bijna de helft overweegt om ze te plaatsen.

Whitepaper Geld verdienen met energie

Uit onderzoek van De Zaak onder ruim 500 ondernemers uit het mkb blijkt dat 25 procent al zonnepanelen heeft en 43 procent overweegt om ze te plaatsen. ‘Goed voor het milieu, maar niks voor mij’ was het antwoord van 19 procent van de stemmers en 13 procent vindt zonnepanelen niet interessant. Maar het grootste deel denkt er dus over na om ze te plaatsen.

Belangrijke redenen zijn dat duurzaam ondernemen steeds belangrijker wordt en dat blijkt dat zonne-energie in veel gevallen goedkoper is dan grijze stroom.

Opbrengst zonnepanelen stijgt

Het overgrote deel van de zonnestroomsystemen in Nederland functioneert goed tot zeer goed. Dit blijkt uit de resultaten van de actie ‘Tel de Zon’ van Stichting Monitoring Zonnestroom (SMZ) en de Universiteit Utrecht (UU) in mei 2014. Meer dan 5000 zonnepaneelbezitters in Nederland namen deel aan de actie. Conclusie is dat het gemiddelde systeem meer energie oplevert dan het gemiddelde verbruik. 

Ook uit een rapport van de UU begin 2014 bleek al dat de gemiddelde opbrengst van zonnestroominstallaties de laatste jaren hoger is geworden.

Meer over zonnepanelen

Overweeg je om zonnepanelen te plaatsen en wil je meer weten:

- Hoe werkt het precies?

- Welke subsidies zijn er?

- Hoe snel verdien je zonnepanelen terug?

Nog meer informatie over zonnepanelen vind je op de Energiedesk

Auteur

Laura Wennekes