Avocado's, kledingadvies en identiteitsfraude

MKB RadioCafé 4 december 2014

03 maart 2020

Zowel het innerlijk als het uiterlijk van de ondernemer staat deze week centraal in het RadioCafé. Van een gezonde variant op Thuisbezorgd.nl tot een ondernemer die alles weet van kleding.

Glancy van Elst begon negen jaar geleden als DressCoach. Dagelijks helpt zij mensen om hun innerlijk te vertalen naar hun uiterlijk en zo een goede match te maken. Het concept bleek dermate succesvol dat ze inmiddels ook anderen opleidt tot DressCoach.

Startup-winnaars

Henk Beijert maakt deel uit van het kersverse GreenBricks-team dat dit jaar het Startup Weekend Utrecht 2014 won. Zij willen dat huiseigenaren inzicht krijgen in hun energieverspilling, maar vooral daarop gaan besparen. Alexander Wijninga werd met zijn jonge team tweede. Hun idee, Avocado, moet de gezonde variant én concurrent gaan worden van Thuisbezorgd.nl.

Beeldmateriaal

Geen papieren drukwerk meer voor Erik van der Sluis. Met Easy Learning maakt hij cursusmateriaal over Excel, Word, Outlook en Google online beschikbaar. Dat alles in de vorm van korte films. Zoekgerichte antwoorden zijn nu binnen handbereik.

Gezond werken

Niet alleen gezond eten in de kantine, maar ook voldoende bewegen tijdens je werk is van levensbelang. Wat Dick Schaars (van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) betreft wordt de prullenbak naar de andere kan van het pand verplaatst, om continu stilzitten te vermijden.

Drijfveren

Management Drives wil graag de drijfveren van medewerkers benutten, aldus Stephan van der Vat. Met behulp van een vragenlijst maken zij inzichtelijk voor zowel de medewerker als hun leidinggevende wat hun drijfveren zijn en hoe ze deze kunnen benutten in hun werk. Eenmaal inzichtelijk gemaakt kunnen bovendien ook nog eens de juiste teams samengesteld worden voor optimale collegialiteit en productiviteit.

Voorkom idenditeitsfraude

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Milvum de app KopieID ontwikkeld. Salim Hadri doet uit de doeken hoe we onze eigen identiteit kunnen beschermen tegen mogelijke fraudeurs.

Auteur

Bram Donkers