Klanten in België? Dan is Bancontact onmisbaar

Bancontact aanvragen voor jouw bedrijf

Bancontact toevoegen in je checkout

Heb jij een grote afzetmarkt in België? Dan wil je je klanten vertrouwd laten betalen.

Belgen betalen nog steeds het liefst via factuur. Maar online is Bancontact de meest gebruikte betaalmethode. Het steekt met kop en schouders boven andere betaalmethoden uit. Daarom kan het een slimme keuze zijn om Bancontact in het betaalproces van je webshop of winkel op te nemen als je veel Belgische klanten bedient. In dit artikel lees je wat Bancontact is, wat de voordelen ervan zijn en hoe je Bancontact kan aanvragen voor jouw bedrijf of webshop.

Wat is Bancontact?

Bancontact lijkt op de iDEAL-betaalmethode zoals we die in Nederland gewend zijn. Voor een aankoop in de winkel maak je gebruik van een debetkaart die de Bancontact betaalmethode ondersteunt. Een online betaling met Bancontact gaat via het scannen van een QR-code.  Betalen met Bancontact kan ook via de Payconiq By Bancontact-app. De klant scant de QR-code en bevestigt de betaling vervolgens met een pincode van de Bancontact-app. 33% van alle Bancontact-betalingen verloopt via de app. Daarom kan het aantrekkelijk zijn om ook de mobiele betaalmethode van Bancontact aan te bieden.

Wat zijn de voordelen van Bancontact?

  • Veilig en betrouwbaar: het online betaalproces maakt gebruik van een beveiligde verbinding in de vertrouwde internetbankieromgeving.

  • Gegarandeerde betaalmethode: het bedrag wordt direct overgemaakt en kan niet worden teruggedraaid door de betaler.

  • Groot draagvlak: ondersteuning door 20 banken en beschikbaar op 29.000 betaalpunten.

  • Breed bereik: inzetbaar voor offline, online en mobiele betalingen. 

  • Hogere conversie: het aanbod van de Payconiq By Bancontact-app levert gemiddeld 15%-20% meer conversie op.

Hoe vraag ik Bancontact aan?

Bancontact is aan te vragen via een Payment Service Provider. Betaalprovider Buckaroo kan alle online betaalmethoden heel gemakkelijk aan jouw webshop of betaalpagina koppelen en is zelf directe leverancier van iDEAL en Bancontact. Daarbij zijn ook mobiele betalingen via de Payconiq By Bancontact app inbegrepen, dit levert in vrijwel alle gevallen direct extra bereik en conversie op. In de betaalsoftware heb je realtime inzicht in de status van de betaling.

Wat vind je van dit artikel?