Hoe bepaal ik de huurprijs voor mijn bedrijfsruimte?

Hoeveel huur kan ik rekenen voor bedrijfsruimte?

Aankoop bedrijfspand vanuit privé of vanuit een BV?

Je hebt een huurder voor je bedrijfsruimte gevonden. Een belangrijk punt bij de onderhandelingen is de huur die je elke maand voor de winkel of de kantoorruimte kan rekenen. Hoe kun je dat bedrag bepalen?

Als je met de huurder een overeenkomst aangaat, beslissen jullie samen wat de huurprijs voor het pand wordt en wat de mogelijkheden zijn voor het tussentijds aanpassen van de huurprijs. Vooral bij overige bedrijfsruimte is het belangrijk om goede afspraken te maken over de huurprijs omdat deze niet tussendoor aangepast kan worden via de kantonrechter.

Wat is een redelijke huurprijs?

Mocht je er met je huurder niet uitkomen of wil je weten wat een redelijke huurprijs is, kun je navraag doen bij vergelijkbare omliggende panden of een makelaar het pand laten taxeren.


Een onderneming oprichten en draaiende houden is natuurlijk een groot deel van wat een ondernemer doet. Maar vaak ben je afhankelijk van vastgoed om al je personeel en materiaal kwijt te kunnen. Aangezien dit een klein en specifiek onderwerp is, maar van hartstikke groot belang voor je onderneming, hebben wij samen met mkb.law een helpdesk opgezet voor de ondernemers die hiermee te maken krijgen.

Wat vind je van dit artikel?