Dossier Corona

 
anderhalvemeter innovatie challenge logo.png

Gezocht: 1,5 meter-oplossingen voor het mkb

Persbericht
Ondernemers uitdagen om mee te denken over de nieuwe 1,5 meter economie. Het creëren van creatieve, concrete oplossingen waarmee collega’s hun voordeel kunnen doen. Daar draait het om in de 1,5 meter innovatie challenge, die vandaag van start gaat. Het beste idee wordt beloond met een bedrag van 7.500 euro.
_t20_yXVy2O (2).jpg

MKB krijgt vertrouwen terug, onzekerheid blijft

Persbericht
Amsterdam, 26.05.2020 – Onder ondernemers groeit het vertrouwen in eigen kunnen tijdens de huidige crisis. Het geloof van ondernemers dat zij goed uit deze crisis komen is toegenomen ten opzichte van de vorige meting medio april. Ook stijgt het aandeel ondernemers dat nieuwe kansen ziet. Dit blijkt uit de meest recente meting van de MKB coronamonitor van Motivaction en MKB Servicedesk.
box-post-package-P6LDNZE.jpg

Corona: lancering tweede steunpakket

Lancering van verlengde en nieuwe maatregelen
De coronacrisis gaat langer duren dan twee maanden geleden werd gedacht. Op woensdag 20 mei is er daarom een tweede steunpakket aangekondigd met nieuwe maatregelen en verlengingen en aanpassingen voor de huidige maatregelen.
Webinar.jpg

Inspirerende live webinars rondom ‘het nieuwe normaal’

Door Reset the workplace
Als je je organisatie wilt resetten, is dit het moment. Iedereen voelt zich verbonden door de noodzaak dingen anders te doen; we zijn bereid naar elkaar te luisteren en zijn op zoek naar een nieuw ritme; een balans tussen werk en privé. Het nieuwe initiatief ‘Reset the workplace’ speelt daarop in en biedt medewerkers en ondernemers de laatste twee weken van mei 2020 kosteloos toegang tot kennis van 15 experts via verschillende live webinars.
money-jar_t20_1JvbZn.jpg

Wat is de Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC)?

En hoe vraag je die aan?
Vanaf half mei 2020 is er voor kleine bedrijven een speciaal overbruggingskrediet, de Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC). Wat zijn de voorwaarden en hoe vraag je de KKC aan?
1,5 meter kantoor mkb servicedesk.jpg

Anderhalve meter afstand houden op kantoor: hoe werkt dat?

De overgang van thuiswerken naar kantoor in tijden van corona is een flinke uitdaging. Het is dus slim om alvast voor te sorteren op een nieuwe manier van werken: standaard anderhalve meter afstand houden op kantoor.
Vakantie en corona mkb sd.jpg

De vakantieperiode en de coronacrisis

Aandachtspunten voor jou als werkgever
Veel mensen hebben in de zomerperiode een heerlijke vakantie in het vooruitzicht, gaan er dagjes op uit en laden hun batterij weer op om daarna met frisse energie op de werkvloer te verschijnen. Helaas zullen de zomervakantieplannen van dit jaar naar alle waarschijnlijkheid moeten worden bijgesteld. Wat zijn de regels en wat mag wel en niet?
close-up-open-daily-planner-and-some-euro-banknotes_t20_znwyaa.jpg

Wat is de Corona-Overbruggingslening (COL)?

En hoe vraag je die aan?
Vanaf 29 april 2020 is er voor startende en groeiende bedrijven een speciaal overbruggingskrediet, de Corona-Overbruggingslening (COL). Wat zijn de voorwaarden en hoe vraag je de COL aan?
onderzoek 2 persbericht.jpg

Coronacrisis zorgt voor verbinding binnen bedrijven

Met alle zorgen en onzekerheden die de coronacrisis voor bedrijven teweegbrengt, lijkt – als tegenbeweging wellicht – dat de onderlinge verbinding en saamhorigheid binnen midden- en kleine bedrijven toeneemt. Dat is een belangrijke bevinding in de nieuwste editie van de MKB coronamonitor van Motivaction en MKB Servicedesk. Werknemers nemen hun verantwoordelijkheid en zetten de schouders eronder.
blue-virus-depth-of-field-background-copy-space-text-overlay-corona-coronavirus-corona-virus-disease_t20_wL0W88 (1).jpg

Werkgeversaansprakelijkheid bij corona: hoe zit dat?

Regels over zorgplicht voor je personeel
Als werkgever ben jij verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving voor je medewerkers. Loopt een personeelslid toch letsel of een ziekte op tijdens het werk, dan kan je aansprakelijk gesteld worden. Hoe zit het met werkgeversaansprakelijkheid bij corona?
Getoond 1 tot 10 van 45. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Corona

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten