Dossier Corona

 
corona belgie duitsland.jpg

Corona: ondernemen in België of Duitsland

Ondernemen in de grensgebieden
Er wordt steeds meer bekend over de maatregelen die de Nederlandse overheid neemt om Nederlandse ondernemers tegemoet te komen en te helpen in de coronacrisis. Maar wat als je onderneemt vlakbij of over de grensgebied met België of Duitsland? Van welke (Nederlandse) maatregelen kun je in welke gevallen gebruik maken?
TOGS tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren.jpg

Wat is de TOGS en hoe vraag je die aan?

De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren van €4000 (voorheen Noodloket)
De TOGS, Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren, is een van de noodmaatregelen voor ondernemers van het kabinet, eerder bekend als het Noodloket. Als je in een van deze sectoren onderneemt, kun je een eenmalige tegemoetkoming van €4.000 ontvangen. Wat zijn de sectoren en voorwaarden en hoe vraag je de TOGS aan?
unrecognizable-doctor-man-using-an-alcohol-gel-or-antibacterial-disinfectant-hygiene-and-corona-virus_t20_1np12V (1).jpg

Corona: welke werknemers vallen onder risicogroepen?

Als thuiswerken geen mogelijkheid is
Het coronavirus heeft zich als een olievlek over Nederland verspreid. Het advies van het RIVM luidt dan ook om medewerkers zoveel mogelijk thuis te laten werken als dat kan. Maar wat als thuiswerken geen optie is, bijvoorbeeld in een vitaal beroep? Welke medewerkers laat je dan zonder werk thuiszitten?
businessman-touch-virtual-currency-with-stock-market_t20_a7oR6P.jpg.jpg

Economische impact corona: vier scenario's

Het CPB verwacht hoe dan ook recessie
Veel ondernemers voelen nu al de gevolgen van de coronacrisis. Wat staat ons nog te wachten in de toekomst? Het Centraal Planbureau (CPB) heeft vier scenario’s opgesteld. In het gunstigste geval klimmen we na een korte recessie snel weer omhoog, in het meest negatieve geval krimpt de economie ook in 2021 nog steeds.
download.jfif

Coulance bij betalen pensioenpremies voor door coronacrisis getroffen bedrijven

Pensioenuitvoerders gaan ondernemers die door de coronacrisis in acute problemen komen of zijn gekomen zoveel mogelijk tegemoet komen als deze problemen ervaren bij het betalen van de pensioenpremies. Dat hebben de Stichting van de Arbeid en de koepels van pensioenuitvoerders, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars, afgesproken.
Torzo zzp overbrugging mkb.jpg

Corona: Wat is de Tozo voor zzp’ers?

Wat is de tijdelijke overbruggingsregeling en hoe vraag je deze aan?
Het Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen (Bbz), de bijstandsuitkering voor zelfstandig ondernemers, gaat tijdelijk plaatsmaken voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers, ook wel Tozo. Wat houdt de regeling in en hoe vraag je deze aan?
NOW maatregel noodmaatregel corona mkb.jpg

Wat is de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)?

Zo werkt de tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW)
Vanwege het coronavirus is de werktijdverkorting vervangen door de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Deze regel gaat 6 april van start. Wat houdt deze tijdelijke noodmaatregel in en hoe vraag je deze aan?
personeell.jpg

Corona: de meest gestelde personeelsvragen

Met antwoorden door adviseur Niek Idema
De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Veel ondernemers zitten dan ook met prangende vragen over hun personeel. Adviseur Niek Idema van onze MKB Servicedesk advieslijn geeft antwoord op de meestgestelde vragen.
Ontwerp zonder titel (4).png

Corona: banken geven bedrijven half jaar uitstel van aflossingen

Veel bedrijven worden getroffen door de coronacrisis.
Kleinere ondernemingen die in de kern gezond zijn, kunnen zes maanden uitstel van aflossing krijgen op hun lopende leningen. Hiertoe hebben ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank, Triodos Bank en BNG Bank besloten.
mkb servicedesk corona ondersteuning.jpg

MKB Servicedesk biedt ondernemers ondersteuning

Extra ondersteuning nodig tijdens de coronacrisis? MKB Servicedesk helpt je graag.
In deze bijzondere periode gaat MKB Servicedesk je zoveel mogelijk op de hoogte houden van de laatste updates en het laatste nieuws omtrent het coronavirus. Samen met MKB-Nederland leggen we de ontwikkelingen zo concreet mogelijk aan je voor, zonder ingewikkelde termen, zoals je van ons gewend bent.
Getoond 1 tot 10 van 26. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Corona

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten