Dossier Personal finance

 
Digitale administratie.jpg

Btw-aangifte en andere administratieve klusjes

Zelf doen versus uitbesteden
Elk kwartaal moet er weer btw-aangifte worden gedaan. Zie jij elke keer op tegen de klus en overweeg je je boekhouding (en dus aangiftes) uit te besteden aan een professional? In dit artikel zetten we de voor- en nadelen op een rij en introduceren we een aantal tussenvormen, die je wellicht nog niet kende.
Data dashboard cijfers mkb.jpg

Meer inzicht in je bedrijf: benut je data

Gebruik je bedrijfsgegevens in je voordeel
Hoe staat je bedrijf ervoor? Kun jij al met één blik op je smartphone uitsluitsel geven? Het is mogelijk: de stroom van gegevens binnen je bedrijf direct laten vertalen naar actuele ‘thermometers’ die vertellen hoe ‘de zaken’ ervoor staan. Maar hoe doe je dat?
Patrick Antonissen 1-LowRes.jpg

Kan ik snel en veilig overstappen van accountant?

Interview Patrick Antonissen | Voorkom overstapproblemen
Switchen van accountant. Hoe doe je dat? Gaat het snel? Is het veilig? Wat kost dat? We vragen het aan een specialist: Patrick Antonissen, Junior manager van het op het mkb gerichte Deloitte Accountancy & Advies B.V.
euromunten.jpg

Wat is liquiditeit en hoe bereken ik dat?

Uitleg en voorbeelden bij het begrip liquiditeit
Liquiditeit is net als rentabiliteit en solvabiliteit een van de financiële ratio’s. Met deze cijfers kun je zien hoe jouw bedrijf zich over een langere tijd ontwikkelt. De liquiditeit bereken je om aan te geven in hoeverre jouw bedrijf aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen.
Keten.gif

Wat is ketenoptimalisatie?

Zo doe je sneller en beter je administratie
Administratie kost veel tijd en dus geld. Door programma’s te gebruiken wordt boekhouden wel iets makkelijker, maar vaak moeten cijfers nog handmatig worden ingevoerd en gekopieerd naar verschillende overzichten. Met ketenoptimalisatie kun je dit proces versnellen en verbeteren.
_Y1P9359 profielfoto staand (1).jpg

Pas op voor onderdekking door waardedaling of renteswap

Column Arjen Paardekooper | 'Protesteer tegen taxatie, maar weiger niet'
Veel investeerders in onroerend goed zien de waarde van hun panden dalen. Daarmee daalt tegelijkertijd de dekking of het onderpand voor de bank. Wees alert om financiële schade te voorkomen of beperken.
oudere.jpg

Oudedagsreserve: hoe werkt het?

Tips voor de inkomstenbelasting
De inkomstenbelasting kent een faciliteit (oudedagsreserve, voorheen FOR genoemd) waarmee je jaarlijks een deel van de winst kan reserveren voor je oudedagsvoorziening. Maar, let op: het vormen van zo’n oudedagsreserve betekent niet dat je ook daadwerkelijk geld opzij zet voor later. Toch kan deze faciliteit voordelen hebben. Een uitleg.
betalen3.jpg

Drie vormen van digitaal facturen verwerken

Oplossingen voor effectief facturenbeheer
Je binnenkomende facturen en rekeningen digitaal goedkeuren, betalen en archiveren. Het kan je organisatie een stuk effectiever maken. Maar welke oplossingen zijn er op dit gebied? Een overzicht.
Schermafbeelding 2013-12-05 om 16.36.10.png

Tien tips om te sturen op cijfers

Benut je administratie | Financiële aanraders
Benut jij je financiële administratie al om je bedrijf te sturen? Krijg meer grip op je zaken met deze 10 financiële tips van MKB Servicedesk
Jaap Luchies.jpeg

Laat je administratie tot leven komen

Leer sturen op cijfers | Tip 7
"Als je je financiële boekhouding ziet als toekomstgerichte managementinformatie, dan gaat je administratie vanzelf leven", is de overtuiging van Jaap Luchies van Flynth. Vier tips die boekhouden leuker maken.
Getoond 1 tot 10 van 26. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Personal finance

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten