Gezondheid

Maak je bedrijf gezond

Kom naar de bijeenkomst Gezond Presteren op 26 mei 2011

Een aantal ondernemers in de omgeving Nijmegen nam het initiatief om gezondheid hoger op de agenda te zetten in hun bedrijf. Samen met Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), TNO en Adaptics is een aantrekkelijk netwerk ontstaan wat zich sterk maakt om de gezondheid en inzetbaarheid van werknemers binnen het mkb te verhogen.

30 september 2013

'Gezonde leefstijl moet in cao werknemers'

Rosenmöller vóór gedwongen gezonde leefstijl

In de cao van je werknemers een bepaling opnemen die eisen stelt aan hun levensstijl, om hen te dwingen gezond te leven. Daarvoor pleit voorzitter Paul Rosenmöller van het Convenant Gezond Gewicht.

04 juli 2013

Werkgever vindt gezondheid personeel steeds belangrijker

Steeds meer ondernemers investeren in welzijn personeel

Mkb-bedrijven investeren in toenemende mate in de gezondheid, veiligheid en vitaliteit van hun werknemers. Meer dan de helft heeft daarvoor een plan van aanpak, driekwart voert actief verzuimbeleid en 72 procent investeert bewust in een gezonde en veilige werkplek. Dat blijkt uit de Bedrijfsgezondheidscheck van Menzis en MKB-Nederland, die door 500 ondernemers is ingevuld.

04 juni 2013

Nederlandse ondernemers redelijk ontspannen in tijden van crisis

Geen stress en slapeloze nachten

In Europa hadden ondernemers in Nederland het minste last van stress, gezondheidsproblemen en slapeloze nachten als gevolg van de economische crisis. De Nederlandse ondernemers maakten wel de meeste overuren tijdens de crisis, zo’n extra 17 uur per week.

23 mei 2013

"We hebben veel te weinig aandacht voor ziektepreventie"

Arjen Grave over het belang van gezondheidschecks

Arjen Grave is directeur van Keurdokter, een bedrijf dat gezondheidskeuringen uitvoert. Niet alleen de verplichte checks voor vrachtwagen- bus- en taxichauffeurs, maar ook vrijwillige keuringen voor wie wil weten hoe het er voorstaat. "Heel veel Nederlanders hebben diabetes terwijl ze dat niet weten. Dat wordt echt een probleem van de toekomst."

17 mei 2013

Laat je personeel meer bewegen en minder eten

Tien punten posters helpen je medewerkers aan een gezonde leefstijl

Gezonder eten en meer bewegen op het werk. Als je je medewerkers dát meegeeft, kun je veel betekenen in hun gezondheid. Gebruik eet- en beweegposters om hen daarbij te helpen.

02 mei 2013

Hoe zet ik het gezondheidsmanagement van mijn bedrijf op?

Hoe maak ik beleid rondom gezondheidsmanagement?

Om ervoor te zorgen dat je medewerkers hun werk goed en gezond kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat je aandacht hebt voor gezondheidsmanagement. Daarmee focus je namelijk op een gezonde bedrijfsvoering en zet je de maatregelen die je neemt, zwart op wit.

11 maart 2013

Wat moet ik doen met asbest?

Informatie over asbest

Het hangt af van de aard van de asbest, de afscherming en de plaats of je het al dan niet moet verwijderen. Soms is het laten zitten van de asbest veiliger en beter voor de gezondheid dan het verwijderen ervan. Zeker als dat niet volgens de voorschriften gebeurd. Deze voorschriften staan in het asbestverwijderingsbesluit.

28 februari 2013

1 op de 5 werknemers is oververmoeid

Duurzame inzetbaarheid en flexibiliteit verhoogt tevredenheid personeel

Goed werk leveren en ook nog een leuke vader of moeder zijn: je medewerkers hebben het er steeds moeilijker mee. 18 procent van de werknemers in Nederland moet slaap inleveren door verplichtingen aan het gezin en hun werkgever. Voorkom dat je personeel oververmoeid raakt; werk aan duurzame inzetbaarheid!

25 februari 2013

Hoe houd je je personeel gezond?

Download het gratis whitepaper Eerste hulp bij gezonde werknemers

Het kan geen kwaad om wat meer aandacht aan de gezondheid van je personeel te besteden. Gezonde, vitale werknemers werken efficiënter en effectiever en zorgen daarmee voor een hoger rendement van je bedrijf. In dit whitepaper tips om je werknemers fit te houden.

01 februari 2013

Getoond 71 tot en met 80 van 91 totaal, er zijn meerdere pagina's