zonnepaneel.jpg

De zon levert je meer op

Senior adviseur Jeffrey Sloote vertelt over zonne-energie voor ondernemers
“Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat wij alles verzorgen. Van het eerste advies tot en met de montage en het onderhoud.” Jeffrey Sloote is senior adviseur bij Volta Solar, de expert op het gebied van zonne-energie. “Essent heeft zeven regionale dochterbedrijven die samen energie leveren in heel Nederland. Voor alle zeven die energiebedrijven regelen wij de zaken rond de zon.”
shutterstock_101417611.jpg

Zo doe je slim inkopen

Draag bij aan een duurzame wereld
Hoe doet jouw organisatie zijn inkopen? Kies je voor de laagste prijs, of ga je voor een eerlijke prijs? Door slim in te kopen draag je een steentje bij aan een betere wereld en kun je vaak ook nog geld besparen.
Energiebesparen.jpg

Energie besparen = geld verdienen

6 tips om te besparen op energie en milieu
Door energiezuinig te werken, draag je niet alleen bij aan een beter milieu, je portemonnee is er ook blij mee. Wil jij ook energie besparen? Met deze tips zet jij gemakkelijk de eerste stap in de groene richting.
shutterstock_550419046.jpg

5 kansen om geld te verdienen met je energieverbruik

Efficiënter inzetten van stroom | Bespaar op je energierekening
Als ondernemer ben je ongetwijfeld goed op de hoogte van het reilen en zeilen van je bedrijf. Toch kan het voorkomen dat je wordt opgehouden door de dagelijkse sleur en hierdoor niet goed stilstaat bij mogelijke kansen voor je onderneming. Heb je bijvoorbeeld wel eens nagedacht over het efficiënter inzetten van je energieverbruik?
milieu1.jpeg

Wettelijke verplichtingen op het gebied van milieu en energie

Wat zijn gangbare eisen die de overheid stelt? 
Als ondernemer heb je een zorgplicht om de nadelige gevolgen van je activiteiten voor het milieu te voorkomen of te beperken. Vanuit de Wet Milieubeheer moet je het terugdringen van de milieubelasting in het algemeen meenemen in je bedrijfsvoering.
industrie.jpg

1000 bedrijven besparen energieverbruik van 150.000 huishoudens

Onderzoek naar energie-efficiëntie
1000 bedrijven, van ICT-bedrijven tot vervoerders, bespaarden vorig jaar samen net zo veel energie als ruim 150.000 huishoudens gebruiken. Dit blijkt uit de resultaten van de meerjarenafspraken energie-efficiëntie die in opdracht van het ministerie van Economische Zaken zijn gemaakt.
Energie-bewust-ondernemen.jpg

Bewust omgaan met je energieverbruik?

Gratis online cursus energiebewust ondernemen
Bewust leren omgaan met je energieverbruik? Gebruik de gratis online cursus van Het Klimaatplein, met bijdragen van o.a. MVO Nederland, MKB Nederland en de TU Delft. Je krijgt praktische informatie over energiebesparing en duurzame opwekking. En met behulp van een stappenplan kun je simpel en gestructureerd de tips toepassen in je eigen bedrijf.
subsidiegroen.jpg

Energiesubsidies voor ondernemers

Welke regelingen zijn er voor duurzame energie?
Om energiezuinig ondernemen te bevorderen, heeft de overheid energiesubsidies en fiscale regelingen in het leven geroepen. Ook zijn er verschillende overheidsregelingen die het opwekken van duurzame energie door mkb-ondernemers stimuleren. Deze subsidies bieden je financieel voordeel en verlagen je kosten.
fire-13846_150.jpg

Koelen via warmte: gaswarmtepompen

Hoe ga jij als ondernemer slimmer om met energie?
Als ondernemer ben je continu op zoek naar manieren om dingen beter, goedkoper en duurzamer te doen. Onderzoekers en netbeheerders zien kansen om kantoren, tuinbouwbedrijven en ziekenhuizen slim van energie te voorzien. “Nu nog ondernemers enthousiast maken,” vertelt Rob Goes netbeheerder Liander.
gasmeter.jpg

Hogere gasrekening voor ondernemers

Gasprijs gestegen door belastingverhoging
In de afgelopen drie jaar zijn de prijzen voor het verbruik van gas flink gestegen. Ondernemers met een klein tot middelgroot verbruik betalen gemiddeld 33 procent meer, vooral door belastingverhoging. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. Hoe kun je je energierekening omlaag brengen?
Getoond 1 tot 10 van 81. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Energie besparen

 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten