Energie inkopen

Duurzaam Ondernemen

Energie: wetgeving, subsidies en rekeningen

Hulp op het gebied van energie

Wat moet ik weten over energiewetgeving, energiesubsidies en mijn energierekening?

12 juli 2018

Welke subsidies zijn er voor energiezuinig ondernemen?

Bespaar kosten door energiezuiniger te werken

Om energiezuinig ondernemen te bevorderen, heeft de overheid energiesubsidies en fiscale regelingen in het leven geroepen. Deze subsidies bieden je financieel voordeel en verlagen je kosten.

12 juli 2018

Zo doe je slim inkopen

Draag bij aan een duurzame wereld

Hoe doet jouw organisatie zijn inkopen? Kies je voor de laagste prijs, of ga je voor een eerlijke prijs? Door slim in te kopen draag je een steentje bij aan een betere wereld en kun je vaak ook nog geld besparen.

10 juli 2018

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een energiemaatschappij?

Combinatie van kosten, service en 'goede' stroom

Nederland kent een ruim aanbod van energieleveranciers. Kies je een leverancier, let dan op de prijs, de expertise, de brandstofmix en de verzekeringen tegen stroomstoringschade van de energiemaatschappij.

02 mei 2018

Linkpagina whitepaper Eerste Hulp bij energie besparen

Alle links uit het whitepaper op een rij

In het whitepaper Eerste hulp bij energie besparen wordt naar diverse artikelen verwezen. Hier vind je een overzicht van alle links.

12 maart 2018

Zelf energie inkopen wanneer jij wilt

Een paar handige tips om het beste moment te bepalen

Zelf kiezen wanneer je gas en elektriciteit inkoopt? Ondernemers die veel energie verbruiken, stappen het liefst in als de prijzen laag zijn. Bij Essent kan dit, als enige leverancier van Nederland, snel en gemakkelijk online. Of je nu klant bent of niet. Maar hoe weet je nou wat het juiste moment is? Door goed naar de ontwikkelingen op de energiemarkt te kijken, kun je inschatten wanneer de prijzen dalen. We zetten wat handige kennis voor je op een rij.

01 maart 2018

Energie besparen = geld verdienen

6 tips om te besparen op energie en milieu

Door energiezuinig te werken, draag je niet alleen bij aan een beter milieu, je portemonnee is er ook blij mee. Wil jij ook energie besparen? Met deze tips zet jij gemakkelijk de eerste stap in de groene richting.

18 oktober 2016

Waarom zou ik overstappen naar een andere energiemaatschappij?

Voordelen gaan verder dan alleen lagere kosten

Je energiezaken wil je snel geregeld hebben. Als ondernemer heb je immers andere zaken aan je hoofd. Heb je weleens nagedacht over te stappen naar een andere energiemaatschappij? Vergelijk kosten en service.

04 december 2013

Hoe kun je duurzaam ondernemen?

Avonturier Marc Cornelissen vertelt in een inspirerende minisessie op welke manieren je duurzaam kunt ondernemen en samenwerken.

22 oktober 2013

Over de Energiedesk

Hoe bespaar ik op mijn energierekening en wat is groene energie? Het antwoord op deze (en nog veel meer) vragen vind je op onze Energiedesk!

12 augustus 2013

Hoe vergelijk ik energiemaatschappijen?

Niet alleen de kosten zijn belangrijk

Om leveranciers van energie te kunnen vergelijken wil je als ondernemer weten waarin de energiemaatschappijen verschillen. Let daarbij niet alleen op de kosten, maar ook op het contract en de service van de leverancier.

25 januari 2013

Hoe zit de energiemarkt in elkaar?

Concurrentie onder energieleveranciers

Tot 1 juli 2004 kon je niet kiezen bij welke energieleverancier je jouw stroom wilde kopen. Tegenwoordig kan dat wel. Je kiest nu zelf bij welk bedrijf je stroom afneemt.

25 januari 2013

Een rondje energie besparen: afl. 1

Hoe bespaar je op perslucht, verlichting en verwarming? Autohandelaar Mark Hoek krijgt nuttige tips.

21 januari 2013

Hoe kies ik een energieleverancier?

Tips bij het kiezen van de juiste energiemaatschappij

Welke stappen neem je als je een energieleverancier gaat kiezen? Denk aan je onderhandelingspositie als het gaat over algemene (leverings-) voorwaarden en de inhoud van het contract.

15 augustus 2012

Hoe zit mijn energierekening in elkaar?

Alles wat je moet weten om je energierekening te begrijpen

Je energiegebruik is niet iedere maand hetzelfde. Om de kosten van je jaarlijkse rekening toch te verspreiden, betaal je een vast maandelijks voorschot. Eénmaal per jaar wordt de eindrekening opgemaakt.

15 augustus 2012

Waar moet ik op letten bij het aanvragen van energiesubsidies?

Elke regeling heeft een budget

Dankzij energiesubsidies wordt het voor ondernemers interessanter om te investeren in duurzame energie. Waar moet je op letten bij het aanvragen van energiesubsidies?

15 augustus 2012