Verlichting

Duurzaam Ondernemen

Hoe bespaar ik op verlichting?

Acht praktische tips om licht te besparen

Je hoeft niet meteen al je lampen te vervangen om je verlichting duurzamer te maken. Met kleine gedrags- en techniekveranderingen kun je ook besparen. Deze tips kunnen je een besparing tot 30 procent opleveren.

06 maart 2020

Tips om energie te besparen per branche

Besparingstips per branche

De zakelijke dienstverlening kan 232,5 miljoen euro per jaar besparen op verlichting. Ook ondernemers uit andere branches laten veel geld liggen als het gaat om verlichting. Hoe kunnen zij besparen op verlichting?

06 maart 2020

Wat is het nadeel van oude tl-verlichting?

Oude tl-verlichting kost je duizend euro per jaar extra

Veel ondernemers gebruiken nog oude tl-verlichting in hun kantoren, winkels, bedrijfshallen, magazijnen en werkplaatsen. Kies voor een moderne, energiezuinige variant met meer lichtopbrengst.

06 maart 2020

"Uitdagende omgeving creëren voor mijn werknemers"

Interview met 20.000ste MijnMKB’er Camilo Behage

Groot feest deze week op het kantoor van MKB Servicedesk in Utrecht. Reden is het bereiken van de mijlpaal van 20.000 gebruikers op ondernemersplatform MijnMKB.nl. Grote vraag was direct: wie is toch deze 20.000ste MijnMKB’er? Een inspirerend interview met Camilo Behage.

06 september 2018

Hoe kan ik energie besparen op verlichting?

Kies voor led-lampen

Verlichting kost veel energie. In bedrijfspanden gaat zo'n 22 procent van de energie naar verlichting, in oudere kantoren kan dit oplopen tot 60 procent (bron: Agentschap NL). Kies led-lampen en andere duurzame oplossingen.

21 december 2015

Hoe kun je duurzaam ondernemen?

Avonturier Marc Cornelissen vertelt in een inspirerende minisessie op welke manieren je duurzaam kunt ondernemen en samenwerken.

22 oktober 2013

Hoe maak ik een verlichtingsplan?

Hoe ziet een plan voor verlichting eruit?

Wil je nieuwe lampen ophangen op de werkvloer of besparen op verlichting, maak dan een verlichtingsplan. Hiermee breng je in kaart welke verlichting je nodig hebt, welke aansluitingen daarbij horen en hoe je gaat besparen.

18 september 2013

Checklist verlichting voor ondernemers

Check je verlichting op deze punten en bespaar op je energiekosten

Check je verlichting op onderstaande punten en bespaar fors op je energiekosten. Wil je dit blijvend doen? Plaats actiestickers of -bordjes op relevante plekken. Zo maak je van bewuste keuzes, blijvende gewoonten.

18 september 2013

Ondernemers hebben 14 miljoen energiezuinige lampen

Meer dan de helft van de ondernemers heeft energiezuinige verlichting

Ondernemers timmeren flink aan de weg op het gebied van energiezuinige verlichting. Van de 20 miljoen lampen die het mkb bezit, zijn er bijna 14 miljoen energiezuinig.

18 september 2013

Eén op de zes ondernemers bespaart op energie

20 procent van energiekosten bestaat uit verlichting

Het terugdringen van energiekosten staat bij steeds meer ondernemers hoog op de agenda. Eén op de zes bedrijven uit het mkb houdt zich bezig met energie besparen en energiekosten vergelijken.

18 september 2013

Hoe maak ik tl-verlichting energiezuinig?

Bespaar energie via je tl-verlichting

In veel bedrijven vind je ze nog: die welbekende tl-buizen. Heb jij ze ook in je kantoor, winkel of werkplaats? Goed nieuws, je kunt je tl-verlichting energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door armaturen te vervangen.

17 september 2013

Over de Energiedesk

Hoe bespaar ik op mijn energierekening en wat is groene energie? Het antwoord op deze (en nog veel meer) vragen vind je op onze Energiedesk!

12 augustus 2013

Een rondje energie besparen: afl. 1

Hoe bespaar je op perslucht, verlichting en verwarming? Autohandelaar Mark Hoek krijgt nuttige tips.

21 januari 2013