shutterstock_548079301.png

De 5 meestgestelde vragen over zonnepanelen

Van aantal m2 tot de kosten
Uit onderzoek blijkt dat 4 op 10 ondernemers binnen 3 jaar wil investeren in zonnepanelen. Dat er nog niet massaal geïnvesteerd wordt hangt wellicht samen met de vragen die ondernemers nog hebben. Daarom hier het antwoord op de 5 meestgestelde vragen over zonnepanelen.
zonnepaneel.jpg

De zon levert je meer op

Senior adviseur Jeffrey Sloote vertelt over zonne-energie voor ondernemers
“Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat wij alles verzorgen. Van het eerste advies tot en met de montage en het onderhoud.” Jeffrey Sloote is senior adviseur bij Volta Solar, de expert op het gebied van zonne-energie. “Essent heeft zeven regionale dochterbedrijven die samen energie leveren in heel Nederland. Voor alle zeven die energiebedrijven regelen wij de zaken rond de zon.”
dakman.jpg

Zonne-energiesector krijgt eigen kwaliteitskeurmerk

Herken betrouwbare aanbieders van zonnepanelen
Branchevereniging Holland Solar introduceert een keurmerk voor leveranciers en installateurs van zonnepanelen: Zonnekeur Installateur. In elke regio in Nederland zijn gekeurde bedrijven te vinden die zonnepanelen aanbieden en installeren.
zon1.jpg

Zonnepanelen-installateur wint groeiprijs

Winnaar FD Gouden Gazellen Nederland
Groene energie is booming. Het snelstgroeiende bedrijf van Nederland is Arends Techniek uit het Drentse Tweede Exloërmond. Dit bedrijf, dat zonnepanelen levert en installeert, won de Gouden Gazelle in de categorie bedrijven met een omzet tot 2 miljoen euro.
zonnecel.jpg

Hoe zit het precies met zonnepanelen en btw?

Is iedere eigenaar van zonnepanelen ondernemer?
Iedereen die zonnepanelen heeft en stroom teruglevert aan het stroomnet, is ondernemer voor de btw. Hoe zit het nu precies?
haspel.jpg

Energieakkoord is een feit - de hoofdpunten

Wat zijn de gevolgen voor ondernemers?
Werkgevers, werknemers, het kabinet en milieu-organisaties zijn het eens geworden over het energieakkoord, waarvan de inhoud eerder al grotendeels is uitgelekt. Doelen zijn het energieverbruik terugdringen, de CO2-uitstoot verminderen en duizenden banen creëren.
porte.jpg

Hoe snel verdien je zonnepanelen terug?

Wat is het rendement en de terugverdientijd van zonne-energie?
In de meest ideale situatie kun je je investering in zonnepanelen in zes jaar terugverdienen en realiseer je een rendement van 15 procent per jaar. Dat concludeert accountantsbureau Flynth na het maken van duizend financiële analyses over de aankoop van zonnepanelen.
zonnecel1.jpg

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Het verschil tussen kristallijn en dunne filmzonnepanelen
Als je hebt besloten zelf je energie te gaan opwekken, kun je kiezen uit verschillende soorten zonnepanelen. Om de keuze makkelijker te maken, zetten we de verschillende opties met hun voor- en nadelen op een rij.
dakmetzon1.jpg

Zonnepanelen: hoe werkt het precies?

Wat heb je nodig en hoe werken ze optimaal?
Heb jij een eigen bedrijfspand? Dan kun je overwegen hier zonnepanelen op te leggen. Dit zorgt in de toekomst voor een flinke besparing op je energiekosten en is goed voor je imago als maatschappelijk verantwoord ondernemer. Lees hoe het plaatsen van zonnepanelen precies in zijn werk gaat.
zon1.jpg

Zonnepanelen populair, vooral in oost-Nederland

Overijssel en Gelderland meest actief als energieproducent
Bijna 100.000 Nederlandse bedrijven en consumenten hebben een installatie om zonne-energie op te wekken. Samen zorgen zij voor 347 megawatt aan duurzame energie, genoeg voor ook ongeveer 100.000 huishoudens.
Getoond 1 tot 10 van 11. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Zonnepanelen

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten