Acquisitiefraude eindelijk strafbaar

Spooknota's binnenkort bij wet verboden
Het einde van spooknota's, valse facturen en telefonische fraude is in zicht. De Eerste Kamer heeft in januari 2016 een wet aangenomen, waardoor acquisitiefraude strafbaar wordt. Zodra de wet in werking is kan acquisitiefraude worden bestreden.
Voorkomen is beter dan genezen
Klik hier
Download gratis onze checklist met tips!
Naar MijnMKB
Slachtoffer geworden van acquisitiefraude?
Klik hier
Overleg met een van onze adviseurs
MijnMKB Plus

Grote schadepost voor mkb

Acquisitiefraude is uitgegroeid tot een professionele en georganiseerde vorm van criminaliteit. Het kost het bedrijfsleven jaarlijks naar schatting 480 miljoen euro en dupeert duizenden ondernemers voor vaak forse bedragen. Dit gebeurde met name via spooknota's (valse facturen voor vage diensten). Voorheen was het gek genoeg niet strafbaar om bedrijven op deze manier op te lichten. Alleen consumenten hadden bescherming via de wet Oneerlijke Handelspraktijken.
 

Ommekeer

In 2013 oordeelde de rechtbank in Groningen na een proefproces van MKB-Nederland dat de politiek aan zet was om dit recht te trekken. Tweede Kamerleden Sharon Gesthuizen (SP) en Foort van Oosten (VVD) maakten daarop een initiatiefwet. De voltallige Tweede Kamer stemde bijna een jaar geleden in met hun plan, vandaag volgde de Senaat.
 
Belangenorganisatie MKB-Nederland hoopt dat de wet nu snel wordt ingevoerd en gehandhaaft. Dat geeft een duidelijk signaal dat fraude hard dient te worden bestreden.
 
Bron: MKB-Nederland

Acquisitiefraude dichterbij dan je denkt

Met deze checklist ben je een stuk veiliger
Veel ondernemers denken dat ze er geen slachtoffer van worden: acquisitiefraude. Maar zeker in de zomermaanden, als financiële afdelingen worden...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten