Is Bitcoin iets waard?

Het idee van waarde

08 november 2016

Nou, je moet dan jezelf de volgende vraag stellen: is geld ietswaard? Geld is, net als Bitcoin, een idee.

Ik accepteer Bitcoin als betaalmethode in mijn online bedrijven, want het is gewoon een andere stroom van inkomsten. Bitcoin heeft een bepaalde waarde in de markt en het kan terug worden omgezet in euro's of andere valuta. Uiteindelijk, naar mijn mening, zullen de mensen beginnen Bitcoin meer gaan vertrouwen dan geld. Waarom? Geld is zwaar gedirigeerd deze dagen. Voor 1971 werd de dollar verbonden met de zogeheten goud standaard (dus in principe was 1$ ook 1$ waard in goud). Na 1971 heeft president Nixon goud losgekoppeld van de dollar, waardoor het gemakkelijk is voor de centrale banken om geld te drukken.

Waarom is het belangrijk om dit te weten?

Geld is alleen iets waard als mensen het vertrouwen. Dus zodra genoeg mensen vertrouwen in een bepaald stuk papier of metaal als geld, kun je het gebruiken als een ruilmethode. Op dit moment is de dollar zo zwaar gedrukt door de FED dat de dollar minder waard is vandaag dan het gisteren was.

Bitcoin aan de andere kant is een munt die niet kan worden gedrukt. Wanneer de laatste Bitcoin wordt 'gemined' zijn er maximaal 20999999.9769 BTC. Dit is een enorm verschil met het hedendaagse geld, zoals de dollar en de euro. Op dit moment worden deze valuta met de dag minder waard door de zogenaamde "QE (quantitative easing)".

Dus om de vraag te beantwoorden: is Bitcoin iets waard? Ja. Bitcoin is iets waard zolang mensen blijven geloven dat het de iets waard is, net als met geld. Aan de positieve kant is de Bitcoin, net als goud, beperkt beschikbaar; er is maar een bepaalde hoeveelheid op deze aarde. Dit betekent dat het

een munt is met een bepaalde intrinsieke waarde. Nu is het wachten tot de dag dat Bitcoin minder volatiel is en breed wordt gebruikt door de samenleving.

Op jouw succes!