Pas je aan - of verlies!

Column Ralph Karseboom

06 september 2018

Het leven is in constante evolutie. Bedrijven veranderen, markten veranderen, maar helaas veranderen de meeste mensen niet. En dat is waar het probleem begint. De enige oplossing hiervoor is om je leven aan te passen. Werf meer vaardigheden en kennis. Als je dat niet doet... dan verlies je!

Boek: Toptrends voor Ondernemers

E-book Eerste hulp bij Groeien

Bedrijven veranderen

Zoals je misschien weet (als je niet onder een steen gewoond hebt), bedrijven veranderen. CEO’s treden aan en CEO's treden af. Mensen worden ontslagen, mensen worden aangenomen. Het is voortdurend in beweging. En weet je wie de mensen zijn die overleven? Degenen die in staat zijn zich aan te passen aan de veranderende business en de nieuwe vaardigheden die nodig zijn. Als je jezelf niet (her) ontwikkelt, dan ben je uiteindelijk gedoemd te mislukken. Luiheid zal ALTIJD worden bestraft. Altijd.

Markten veranderen

Markten veranderen voortdurend. Nieuwe technologie wordt ontwikkeld, wat betekent dat nieuwe markten zullen ontstaan en nieuwe vaardigheden nodig zijn. Oude markten zullen uiteindelijk allemaal failliet gaan, of tot een kleine niche veranderen. We zijn nu in het informatietijdperk, terwijl de meeste mensen zijn opgeleid voor het industriële tijdperk... zie je het probleem? Mensen krijgen een zeer mooi beeld ingeprent in hun hoofd als ze op school zitten. Iets dat zal klinken als: "Haal hoge cijfers, en zal je een goedbetaalde baan krijgen bij een multinational en je zal er te werken tot je pensioen en je zult rijk met pensioen gaan". Kijk om je heen... voor hoeveel mensen is dit werkelijkheid? Inderdaad. De enige manier waarop je rijk wordt is om de vaardigheden die nu en in de toekomst nodig zijn te krijgen. Niet die 40 jaar geleden nodig waren. Jij bevindt je nu in een nieuwe markt. Je kunt gemakkelijk je vaardigheden aanbieden en als zeer behendig worden gezien in een bepaalde niche, waar weinig mensen de kennis hebben en een heleboel mensen de kennis die nodig hebt.

Je moet je aanpassen

Aanpassen of te verliezen. Het is zo makkelijk. Als je niet serieus en eerlijk bent met jezelf, zul je dit snel genoeg voelen. Je moet "hybride" zijn in de manier waarop je zaken doet. Je moet in staat zijn om je huidige producten / diensten / vaardigheden te verkopen, en ondertussen bezig zijn met het ontwikkeling van nieuwe. Altijd jezelf blijven pushen. Dit is waar het grote winsten zullen zijn.

Wees niet afhankelijk van één inkomen

95% van de mensen zijn afhankelijk van één inkomen. En ik tel niet de mensen die 2 of 3 banen voor minimumloon bezitten. Dat is een echte strijd, en niet goed voor de gemoedstoestand en gezondheid van de mens. Helaas hebben ze nog nooit gehoord wat het is dat ze nodig hebben om serieus bezig zijn om de juiste vaardigheden te krijgen in plaats van meer banen. Als jij afhankelijk bent van één inkomen, ben je heel erg kwetsbaar, alhoewel ze je leren op school dat het de juiste optie is. Echter, niets is minder waar. Ik heb er altijd voor gekozen om een ondernemer te zijn omdat ik weet dat ik over de vaardigheden en kennis beschik welke er altijd voor zal ervoor zorgen dat ik altijd business heb. Je bent beter af met het verwerven van meer vaardigheden. Open een aantal bedrijven (zorg er eerst voor dat je andere zaak goed loopt) en zorg voor meerdere stromingen van inkomen. Dit is jouw sleutel tot financiële vrijheid.

Ik hoop dat dit bericht je geholpen heeft met je beslissing en gaf je dat extra zetje om je volledige potentieel te bereiken. Je verdient het.