Op deze manier bepaal je het aantalvierkante meters van jouw nieuwekantoorruimte

25 september 2018

In de zoektocht naar de perfecte kantoorruimte heb je verschillende eisen opgesteld. Naast het bepalen van de locatie voor het bedrijf moet jouw kantoorruimte natuurlijk ook beschikken over de juiste grootte. Maar hoeveel vierkante meter aan kantoorruimte moetjouw organisatie eigenlijk huren? Dit wil je natuurlijk tegen een zo laag mogelijke huurprijs. In dit blog bereken je hoeveel vierkante meters jouw kantoorruimte moet hebben!

De voorschriften voor de grootte van jouw kantoorruimte

Er zijn wettelijke voorschriften vastgesteld ten aanzien van de hoeveelheid vierkante meters kantoorruimte. Dit wordt besproken in het ‘arbeidsomstandighedenbesluit’. Een arbo- technisch verantwoorde werkplek moet beschikken over:

       -   Genoeg ruimte voor werknemers, zodat ze er zonder gevaar voor veiligheid en                            gezondheid kunnen werken,

       -   Er dient voor de werknemers genoeg bewegingsruimte te zijn. Mocht dit niet mogelijk           zijn dan moet er in de nabijheid van deze werkplek een andere ruimte aanwezig zijn           waar voldoende bewegingsruimte is.

De wet heeft dus niet vastgesteld hoeveel minimum vierkante meters jij jouw werknemers moet bieden. Wat betreft het minimum aantal vierkante kantoormeters kun je als organisatie niet snel de wet overtreden. Toch blijft het lastig om te berekenen hoeveel vierkante meter je het beste kunt kiezen per persoon.

Echter zijn er in de NEN 1824 uit 2010 de eerst aanbevelingen gedaan over het aantal vierkante meters per kantoorgebruiker. De aanbevelingen volgens de NEN 1824:

  •  minimaal 4 vierkante meter per persoon;

  • 1 vierkante meter voor een (plat) beeldscherm;

  • 1 vierkante meter voor lees- en schrijfwerk;

  • 1 vierkante meter voor een ladekast.

Echter moet je rekening houden met mogelijke extra faciliteiten, zoals een receptie, vergaderruimte of een loungehoek. Hierdoor heb je al gauw meer vierkante meters nodig voor jouw kantoorruimte.

Kies je voor een ruime of knusse werkplek? Terwijl de een houdt van een ruime kantoorruimte met veel bewegingsruimte vindt de ander het geen probleem om in een kleinere kantoorruimte met meer mensen te werken. Er is gebleken dat er geen exacte wetenschap is voor het aantal benodigde vierkante meters waar jouw kantoorruimte over moet beschikken. Wil je zelf een juiste keuze maken? Vraag jezelf dan het volgende af:

    -  Moet mijn kantoorruimte beschikken over ruime werkplekken of is dichter bij elkaar        zitten ook geen probleem?    - Wil je de faciliteiten zoals een eigen pantry/keuken, toilet, receptie en sociale space          delen met andere huurders of deze faciliteiten in eigen beheer hebben?     - Kies je voor ruime werkplekken met eigen faciliteiten? Vraag je dan af of het budget        er ook naar is om dit te huren?

Eenvoudig bereken hoeveel vierkante meter jij nodig hebt! 

Bepalen hoeveel kantoorruimte je nodig hebt kan verwarrend zijn. Toch hoeft dit niet moeilijk te zijn. SKEPP heeft een kantoorruimte calculator voor jou als organisatie ontwikkeld. In het blog ‘Zoveel vierkante meter kantoorruimte heb je nodig per persoon’ vind je de SKEPP m2 kantoorruimte calculator. Scroll hiervoor naar het midden van het blog. Binnen 3 stappen heb jij berekend hoeveel vierkante meter jouw organisatie nodig heeft! Of je nu een kantoorruimte in Amsterdam of pak hem beet Utrecht, Groningen of Breda huurt, de SKEPP m2 kantoorruimte calculator is voor elke locatie te gebruiken.

De 3 stappen zijn: 1. Hoeveel werkplekken heb je nodig? 2. Hoe ruim wil je zitten? 3. Heb je extra faciliteiten nodig?

Nog onduidelijkheden over het aantal benodigde vierkante meters?

Is het niet gelukt met de calculator of wil je graag meer uitleg of informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met SKEPP. Het aantal juiste benodigde vierkante meters berekend? Vergeet dan niet om een kijkje te nemen naar een kantoorinrichting met Officeplanner! Op een eenvoudige en snelle manier wordt jouw nieuwe kantoorruimte op de meest efficiënte wijze ingericht. Nog op zoek naar een geschikte kantoorruimte? Bekijk dan het volledige kantorenaanbod. SKEPP helpt jou graag bij de zoektocht naar jouw geschikte kantoorruimte!