Van kleine tot grote leningen: wat is er mogelijk?

De zakelijke lening

03 december 2018

Als je een eigen bedrijf hebt, wil je daarmee vooruitgang boeken. Mogelijk wil je een nieuwe bedrijfsauto aanschaffen of wil je noodzakelijke investeringen doen om gestelde doelstellingen te behalen. In dit artikel gaan we in op de verschillende mogelijkheden van zakelijke leningen.

Geld nodig voor een bedrijf

Wanneer je jezelf verdiept in zakelijke leningen, valt het op dat er allerlei mogelijkheden zijn. Ook zijn er veel vergelijkers te vinden als zakelijk lenen bij Bankr.nl.

Om doelstellingen voor elkaar te krijgen, kan het zo zijn dat daar extra kapitaal voor nodig is. Zo kun je verder groeien. Vaak wordt er aan een bank gedacht bij het binnenhalen van een lening. Er zijn echter veel meer opties. Denk aan:

  • Geld lenen van een andere ondernemer

  • Financieren door middel van crowdfunding

  • Kopen op afbetaling bij een leverancier

Kans vergroten om een zakelijke lening af te sluiten

Wil je een zakelijke lening afsluiten? Dan is het bij alle vormen van lenen belangrijk, dat het voor een eventuele geldschieter duidelijk is hoe je het geld gaat terugbetalen. Een financiële prognose kan daarin helderheid scheppen, het geeft op basis van het verleden een eerlijke voorstelling van toekomstige verwachtingen. Heb je een BKR registratie? Ook dan kun je bij kredietverstrekkers of een bank terecht. Als het om een zakelijke lening gaat, staat deze BKR registratie namelijk op jouw persoonlijke naam, dit staat los van het bedrijf. Uiteraard kun je begrijpen dat een BKR registratie wel iets zegt over jouw persoonlijke situatie, waardoor het invloed kan hebben op de beslissing van een kredietverstrekker.

Negatieve BKR registratie voorkomen? Door altijd op tijd te betalen, voorkom je een negatieve registratie. Als er niet op tijd betaald wordt, kan een kredietverstrekker een melding doen bij het BKR en kan dit uitdraaien op een negatieve BKR registratie.

Hoe werkt het aanvragen van een zakelijke lening bij de bank?

Als er een lening benodigd is, zie je dat de meeste ondernemers naar de bank gaan. Zij hebben immers veel ervaring met het uitgeven van leningen en kunnen je het snelst aan een lening helpen, wordt aangenomen. Het aanvragen van krediet gaat meestal op de volgende manier: je geeft jouw bedrijfsnaam, persoonlijke naam en verwachte omzet op. Vervolgens wordt aangegeven wat de kans is om een lening te krijgen en aan welke rentepercentage je kunt denken. Daarna wordt er om allerlei gegevens gevraagd, bijvoorbeeld bankafschriften van het laatste jaar. Allerlei gegevens waarmee een kredietverstrekker kan uitrekenen welk risico zij lopen. Op basis daarvan kan aangegeven worden wat een lening kost en welk rentepercentage berekend wordt. Het aanvragen van een zakelijke lening gaat tegenwoordig vrij snel. Veel gegevens worden met software verwerkt en geven direct uitsluitsel of je kunt lenen en tegen welke voorwaarden.