Dit is waarom jij als organisatie kiest voor een flexibele kantoorruimte

11 januari 2019

De vraag naar flexibele kantoorruimte nam de laatste jaren al flink toe, zo ook in Nederland. En dit is een blijvende trend. Niet alleen is het geschikt voor zzp’ers en start-ups, ook steeds meer grote organisatie huren flexibele kantoorruimte. Benieuwd naar de mogelijkheden van flexibel huren? Lees het in dit blog!

Een flexibele kantoorruimte, wat betekent het?

De betekenis van een flexibele kantoorruimte is om precies te zijn: een kantoor waar je als bedrijf onder flexibele voorwaarden één of meerdere werkplekken kunt huren. Dat de vraag naar flexibele kantoorruimte groeiende is, valt terug te zien aan de cijfers. Al 10 jaar lang stijgt de groei van de markt voor flexibele kantoorruimte per jaar met 13%. In Nederland neemt deze markt vooral in de grote steden toe als Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. De opkomst van flexibele kantoorruimte heeft voornamelijk te maken met de opkomst van het werken in de cloud en videovergaderingen.

Met een flexibele kantoorruimte speel jij in op de groei van jouw onderneming

Aangezien jij als grote organisatie niet altijd in kunt schatten of jouw bedrijf de komende jaren zal groeien of inkrimpen is een flexibele kantoorruimte ideaal. Werkgevers kunnen bij het huren van een flexibele kantoorruimte inspelen op de grootte van het bedrijf. Zo huur je alleen het aantal werkplekken dat jij daadwerkelijk nodig hebt. Ideaal toch?

Een flexibele kantoorruimte komt ten goede van de flexibele schil. Uitzendkrachten, zzp'ers, tijdelijke contracten en nulurencontracten worden vaker ingezet. Als organisatie heb je hierdoor de mogelijkheid om snel in te spelen op de veranderende marktsituatie.

Een flexibele huurovereenkomst

Een andere reden dat bedrijven steeds meer kiezen voor een flexibele kantoorruimte is een flexibele huurovereenkomst. Waar voorheen het vanzelfsprekend was een huurcontract af te sluiten voor een periode van 10 jaar worden steeds meer huurcontracten voor een periode van 2 tot 5 jaar afgesloten.

Met een huurcontract van een korte duur kun je snel reageren op veranderingen binnen je bedrijf. Groeit jouw bedrijf zo snel dat een extra kantoorruimte huren essentieel is? Dan is het vaak geen enkel probleem om extra ruimte te huren binnen het al gehuurde kantoorpand. Wanneer het bedrijf door een tegenslag krimpt, dan kun je jouw flexibele huurcontract simpel stopzetten. Dit zorgt voor minder risico’s voor jouw onderneming.

Een geschikte kantoorinrichting in jouw flexibele kantoorruimte

Als je als grote organisatie beschikt over een flexibele kantoorruimte, is er ook behoefte naar het snel in kunnen springen op groei of inkrimping van jouw bedrijf. Het is onhandig om te veel kantoormeubilair aan te schaffen waardoor je wellicht komt te zitten met een overbezetting aan beschikbare werkplekken. De oplossing: een flexibele kantoorinrichting. Officeplanner is een inspirerend designinrichtingspakket dat ervoor zorgt dat jouw meubilair binnen één week op locatie gereed is. Zo richt jij je als bedrijf volledig op je core business.