Wat is mobiel werken?

Plaats- en tijdonafhankelijk werken met nieuwe communicatiemiddelen
Mobiel werken, Het Nieuwe Werken, digitale mobiliteit, online office, flexibel werken, e-office, werken 2.0, allemaal termen om een nieuwe manier van werken aan te duiden. Maar wat is mobiel werken eigenlijk?
Wat is mobiel werken?
Mobiel werken betekent dat je altijd en overal je werk kunt doen. Je bent niet langer afhankelijk van plaats en tijd en kunt dus ook onderweg werken of op een flexibele werkplek. Mobiel werken wordt ondersteund door een aantal technologische hulpmiddelen zoals draadloos internet, smartphones en laptops. Met een draadloos netwerk kun je op elke willekeurige locatie werken op laptop of pda. Op deze manier kunnen jij en je werknemers te allen tijde e-mailen, bestanden en gegevens uitwisselen, video- of audioconferences bijwonen.
 
Balans tussen werk en privé en betere productiviteit
Door het mobiele werken is de werknemer flexibeler. Ze kunnen, binnen de gemaakte afspraken, zelf bepalen waar en wanneer ze werken. Dit betekent in de praktijk dat het gemakkelijker wordt om werk en privé te combineren omdat niemand meer vastzit aan kantoortijden. Verschillende onderzoeken laten zien dat ziekteverzuim onder mobiele werkers lager is dan bij personeel dat elke dag op vaste tijden kantoor werkt. Uit verschillende onderzoeken is ook gebleken dat werknemers productiever zijn wanneer ze de mogelijkheid hebben om mobiel te werken.
 
Files terugdringen
Door het invoeren van het nieuwe werken neemt de reistijd voor de werknemer veelal af of wordt beter verdeeld over de dag. Dit heeft een positief effect op het terugdringen van de fileproblematiek en dus ook op het milieu. Op deze manier draagt flexibel werken ook bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). 
 
Verandering van de werkomgeving
Wil je mobiel werken invoeren of ben je er mee bezig, dan zul je een aantal aanpassingen in de kantooromgeving moeten doen. Dit vergt aanpassingsvermogen van zowel de werkgever als de werknemer. Je werknemers zullen niet meer in het bedrijf aanwezig zijn. Het kantoor wordt steeds meer een ontmoetingsplek. Naast goede middelen en comfortabele werkplekken is het essentieel dat collega’s hun informatie en kennis snel kunnen uitwisselen en delen. Dit kan met behulp van mobiele telefoons en online software. Zo kan iedereen op het internet in een beveiligde omgeving bij bedrijfsdocumenten komen. 
 
Doe de Mobiel Werken Scan
Wil je weten of jouw organisatie klaar is voor Het Nieuwe Werken? Doe dan nu de gratis scan. Op basis van je score krijg je persoonlijke tips en aanbevelingen om mobieler en efficiënter te gaan werken.
 

Waarom zou ik mobiel gaan werken?

Drie ondernemers stellen zich voor en leggen uit waarom zij ervoor hebben gekozen om mobiel te gaan werken.
waarom-zou-mobiel-gaan-werken-21113130750.png

Een rondje mobiel werken

10 vragen in 10 minuten
Het nieuwe werken, hoe doen andere ondernemers dat? Drie doorgewinterde mobiele werkers beantwoorden tien vragen over dit onderwerp.
een-rondje-mobiel-werken-21113131644.png

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten