Hoe leer ik presenteren voor publiek?

Leer hoe je een goede indruk achterlaat

22 januari 2013

Sommige ondernemers hebben van nature een aansprekende manier van presenteren. Heb je die ‘gave’ niet van huis uit? Geen probleem, het is namelijk te leren!

Als ondernemer moet je regelmatig je ideeën aan werknemers presenteren. Ook klanten of opdrachtgevers vinden het prettig als je een presentatie opzet om een plan of aanbieding  te verduidelijken.

Moeilijke beslissingen

Al tijdens de voorbereiding van je presentatie, loop je soms tegen moeilijke beslissingen aan. Moet je precies weten hoe je de zinnen uit gaat spreken? Gebruik je hulpmiddelen of juist niet? Hoe pas je een presentatie aan op de doelgroep? Om dit soort dingen te leren, kun je de training ‘Presenteren voor publiek’ van MKB Cursus & Training volgen. Hierin krijg je veel informatie over presenteren en ben je volop bezig met praktische oefeningen. Aan het eind van de eerste dag krijg je een opdracht die je op de tweede dag  uitvoert, zodat je persoonlijke tips kunt krijgen van de trainer.

Zelfverzekerd

Tijdens ‘Presenteren voor publiek’ leer je hoe je zelfverzekerd en overtuigend overkomt in je presentatie. Ook krijg je tips waardoor je goed om kunt gaan met lastige vragen of negatieve reacties. Zodra je daar op een voor de klant bevredigende manier op reageert, vergroot je de kans op zakelijk succes.