Hoe groei ik door na de start van mijn bedrijf?

Ondersteuning voor doorstartende ondernemers

02 november 2010

Je bent een tijdje bezig als ondernemer en kijkt terug op je ‘startperiode’. 'Het gaat eigenlijk best wel lekker', klop je jezelf op de borst. De grote vraag: En nu?

Omdat je de eerste maanden/jaren zo enthousiast met je nieuwe onderneming bezig bent geweest, is het slim om nu eens stil te staan bij je positie. Want het is belangrijk, om je bedrijf definitief op de kaart te zetten én te houden. 

Niks is zo pijnlijk als na jaren knokken ineens te beseffen: mijn activiteiten leveren helemaal niks op. Dit kun je voorkomen door op tijd stil te staan bij de positie van je bedrijf. Kun je antwoorden geven op vragen als: Moet ik investeren en kan ik dat ook? Hoe gaat het met de marketing? Hoe zit het met de financiële structuur van mijn bedrijf?

Doorgroeien na de start

Om antwoord te krijgen op dit soort vragen en te leren hoe je als doorstartende onderneming het beste te werk kunt gaan, kun je de training ‘Doorgroeien na de start’ van MKB Cursus & Training volgen. Hier leer je hoe je verder kunt groeien, hoe je dat kunt organiseren en hoe je manier van leidinggeven gaat veranderen. Van de trainers krijg je hulp bij het opstellen of bijstellen van je businessplan.

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: managen, marktcommunicatie, mogelijkheden om de winst te vergroten, motiveren en leidinggeven. Ben je ondernemer of directeur van een bedrijf in de doorgroeifase (langer dan één jaar, korter dan zes jaar)? Volg dan de training!

Meer lezen?

Heb je behoefte aan een naslagwerk voor ondernemers? Alle vragen waar je dagelijks tegen aan loopt, krijgen een antwoord in Het Grote Tips & Advies Basisboek. 918 pagina's dik, vol informatie over de nieuwe Belastingwet, de nieuwe wet Ruimtelijke ordening, het huren of kopen van een bedrijfsruimte, personeelszaken, Arbo, verzekeren, subsidies voor het MKB, verkooptechnieken en nog héél veel meer. Ook vind je op de bijpassende cd-rom meer dan 150 modelbrieven en modelcontracten, die je gemakkelijk zelf kunt gebruiken. 

Op zoek naar een boek specifiek over snel groeiende bedrijven? Lees 'Mastering the Rockefeller' van Verne Harnish. >