Hoe ga ik om met een overval?

Leer omgaan met overvalsituaties

17 februari 2010

Een overval is een heftige gebeurtenis. Vooral de medewerker die oog in oog staat met de overvaller, kan een trauma oplopen. Hoe ga je om met een overvalsituatie?

Als ondernemer loop je schade door overvallen, maar die schade is niks vergeleken bij de gevolgen die een overval voor de werknemer in kwestie heeft. Daarom is het slim om een overvaltraining te volgen.

Vooral in branches waar constant met geld wordt gewerkt, lopen werknemers een groot risico om een overval mee te maken. Ook een bedrijf dat een grote voorraad in huis heeft, is interessant voor overvallers.

Een overvaltraining werkt preventief, omdat die zorgt voor alertheid bij werknemers. Ook weten werknemers door een training beter wat ze wel en juist niet moeten doen tijdens een overval. Bovendien kun je een hevig incident beter verwerken als je van tevoren een training hebt gevolgd.

Overvaltraining

Deze training van MKB Cursus & Training is bedoeld voor ondernemers en directeuren in het midden- en kleinbedrijf. Ook medewerkers die te maken kunnen krijgen met agressieve klanten en een overvalrisico lopen, kunnen zich inschrijven. Na deze training van één dagdeel kun je het overvalrisico binnen je bedrijf beperken, een overvalsituatie hanteren, slachtoffers opvangen en een bruikbaar signalement opstellen.

Om te leren hoe je kunt communiceren tijdens een overval, oefen je met een professionele acteur, waarmee je een ‘echte overvalsituatie’ nadoet.