Hoe belangrijk is Bedrijfshulpverlening?

Houd je kennis up-to-date

31 december 2013

Minstens één medewerker per bedrijf moet opgeleid zijn tot bedrijfshulpverlener. Zorg dat die BHV-er weet welke taken hij of zij uit moet voeren.

Heb je een groter bedrijf, meer medewerkers in dienst of veel bezoekers, is het slim meer bedrijfshulpverleners te hebben. De medewerkers binnen je bedrijf die je deze taak wil geven, kunnen de tweedaagse training Bedrijfshulpverlening volgen. Daarin leren ze onder meer levensreddende handelingen, reanimatie, de meldingsprocedure en elementaire brandbestrijding.

Training

Gespecialiseerde acteurs helpen tijdens deze cursus van MKB Cursus & Training hoe BHV-ers met onveilige situaties om moeten gaan. Zelf oefen je met het blussen van een ‘echte’ brand. Heb je na twee dagen de training goed doorlopen? Dan krijg je een certificaat dat aansluit op het BHV-onderdeel in de Arbowet.

Wat doe ik als ik al een BHV-certificaat heb?

Ben je al een BHV-er? Dan is het belangrijk om elk jaar deel te nemen aan een herhalingstraining om je kennis en vaardigheden op peil te houden. Je leert bijvoorbeeld hoe je ontruimingsoefeningen aanpakt en hoe je eerste hulp toepast. Je certificaat Bedrijfshulpverlening wordt verlengd als je deze eendaagse herhalingstraining met succes hebt volbracht.

Als je voor een van deze twee cursussen een certificaat hebt gehaald, ben je tijdens de geldigheid van dit certificaat (dat is één jaar) W.A.-verzekerd. Je hebt kledingschadedekking tot een maximum van € 500,-. per gebeurtenis, met een eigen risico van € 25,-. Ook zorgt MKB Nederland voor een gratis eerstelijns opvang na psychotraumatische ervaringen.

Wij bieden ook de herhalingscursus bedrijfshulpverlening.