Google opent software shop

Mobieler werken dankzij 'cloud computing'

13 april 2010

Ondernemers kunnen sinds vandaag terecht bij Google voor zakelijke software. Via Google Apps Marketplace is het mogelijk om allerlei software van derde partijen binnen te halen, zo maakte Google woensdag bekend.

De toepassingen werken via internet, je hoeft ze dus niet te installeren op iedere losse computer. Al meer dan vijftig software makers hebben een overeenkomst gesloten met Google.

20 procent

Voor iedere transactie ontvangt Google 20 procent van de opbrengst. De prijzen van de producten varieren van vijftig tot een paar honderd dollar per jaar per gebruiker.

Cloud Computing

Google is al enige tijd bezig met het beconcurreren van het veelgebruikte softwarepakket Microsoft Office. Op de computer wil de onderneming ook de positie van de besturingssoftware van Microsoft (Windows) aanvallen.

Met de komst van de internetwinkel zet Google een stap verder in de wereld van ‘Cloud Computing’, oftewel een parallel computersysteem waarbij de software verdeeld is tussen meerdere computers op het internet.

Via deze weg kun je online gemakkelijk informatie en toepassingen delen. Hierdoor ben je als ondernemer mobieler.

Computers zonder harde schijf

De online winkel biedt mogelijkheden voor de verder ontwikkeling van goedkope computers zonder harde schijf die draaien op Chrome, een operating systeem van Google. De computers zullen gebruik maken van internet en cloud-computing services. Het gebruik van Windows is hierdoor niet (meer) nodig.