Wat zijn de voordelen van het gebruik van internet op de smartphone?

Verhoog de productiviteit

21 augustus 2012

Blackberry, iPhone en andere smartphones zijn al haast niet meer weg te denken uit het zakenleven. Maar wat levert het voor jouw bedrijf op om smartphones met internet aan te schaffen?

Whitepaper 'Benut je online kansen: communicatie'

Verhoogde productiviteit

Wachten op een afspraak of reizen met de trein is vaak improductieve tijd. In die verloren uurtjes biedt een smartphone uitkomst. Terwijl je op je zakelijke afspraak wacht kun je met een smartphone nog even snel die ene offerte of email versturen. Want je hebt met internet op je smartphone altijd en overal toegang tot je agenda, contactpersonen, mail en eventueel het intranet van je bedrijf. Volgens onderzoek kan met internet op je mobiel 52 minuten improductieve tijd per dag worden omgezet in productieve tijd.

Met behulp van internet op je smartphone zorg je ervoor dat je bedrijfsprocessen continu doorlopen en niet een hele dag stil liggen. Tijdens een dagvullend congres kun je met je smartphone in de pauze even een vraag van een medewerker of klant beantwoorden. Als het nodig is, kun je met een smartphone ook ’s avonds nog even die belangrijke klus afmaken.

Werken buiten kantoortijden en buiten het kantoor is nu eenmaal realiteit: 75% van de medewerkers checkt regelmatig zijn/haar telefoon op werkberichten, ook buiten kantoortijden. En 70% van de medewerkers heeft zijn/haar mobiele toestel altijd bij zich om zakelijke gesprekken aan te nemen wanneer dat nodig is. Dit blijft een keuze van de ondernemer of werknemer, een telefoon kan natuurlijk altijd uitgezet worden.

Voldoende bereikbaar zijn is niet alleen voor jouw interne bedrijfsprocessen interessant, maar ook de klant vraagt er steeds meer om. In een onderzoek geeft 80% van de zakelijke klanten aan dat er te laat wordt gereageerd op een mail. Sterker nog, voor één op de drie organisaties geldt dat een klant maar 60 minuten wil wachten op een antwoord. Zeker voor bepaalde tijdgevoelige e-mails is een snelle afhandeling noodzakelijk. Een smartphone met internet maakt het een stuk makkelijker om aan die eisen te voldoen.