Hoe beveilig ik mijn laptop?

Bescherm persoonlijke gegevens op je laptop
Als je op openbare plekken werkt moet je extra alert zijn op dieven die het op je laptop voorzien hebben. Verschillende methoden kunnen voorkomen dat je bedrijfsgegevens in verkeerde handen terecht komen.
Sterk wachtwoord
Je kunt een zogenaamd BIOS-wachtwoord instellen dat je moet intypen als je laptop wordt opgestart, nog voordat Windows wordt gestart. Kies wel een sterk wachtwoord van minimaal zeven tekens waarin zowel letters, cijfers en mogelijk ook leestekens voorkomen.

Vingerafdruk

Naast een wachtwoord kun je sommige laptops ook om je vingerafdruk laten vragen bij het opstarten. Je bent dan zelf absoluut de enige die op jouw laptop kan inloggen.

Versleutelen
Het is ook mogelijk om bestanden of de hele harde schijf te versleutelen. Na het toetsen van een code of het invoeren van een smartcard wordt de versleuteling opgeheven en is de schijf weer leesbaar.

Sloten
Bijna elke laptop is uitgerust met een zogenaamd Kensingtonslot, een klein poortje waarin je een stekker kunt steken die verbonden is met een staaldraad. Deze staaldraad kun je bijvoorbeeld aan een tafelpoot vastmaken. Met een sleutelgat en bijbehorende sleutel kan het slot vastgezet en weer verwijderd worden. Ook via de usb-uitgang is het mogelijk een slot te bevestigen via een kabel aan een tafelpoot. Dit slot is door een dief echter makkelijk te verwijderen, maar dan klinkt er wel een hard alarm van maar liefst 95 dB.

Backup
Mocht je laptop dan toch in verkeerde handen zijn gevallen, dan is het in ieder geval een prettige gedachte als je elders jouw gegevens nog hebt opgeslagen. Het regelmatig maken van backups is dan ook zeker aan te raden. Verschillende partijen bieden backup diensten aan die je in combinatie met een abonnement voor mobiel breedband internet kunt afsluiten.

Persoonlijk advies! Uw persoonlijke adviseur van Vodafone geeft u graag advies over communicatie-oplossingen die u helpen mobieler en slimmer te ondernemen en kostenbesparing te optimaliseren. Vul het contactformulier in.

Een rondje mobiel werken

10 vragen in 10 minuten
Het nieuwe werken, hoe doen andere ondernemers dat? Drie doorgewinterde mobiele werkers beantwoorden tien vragen over dit onderwerp.
een-rondje-mobiel-werken-21113131644.png

Mkb'ers zwakke schakel in beveiligingsproces

Ondernemers beveiligen digitale informatie onvoldoende
De meeste bedrijven weten wel hoe ze hun informatie moeten beveiligen, maar ze hebben te weinig kennis in huis om de beveiliging goed uit te voeren.

To backup or not to backup

Jaarlijks gaat veel kostbare data verloren
Vier op de tien MKB-bedrijven zijn niet goed voorbereid op dataverlies. Dat blijkt uit een onderzoek gedaan in opdracht van KPN. Dat zorgt er voor dat...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten