Hoe maak ik mijn business actueel?

Bereid je voor als je naar de bank gaat

17 januari 2013

Maak je businessplan actueel als je naar de bank gaat. Dan kan de bank een goed beeld vormen over de toekomst van je bedrijf.

Whitepaper Hoe maak ik een ondernemingsplan?

Updaten van je businessplan loont de moeite

Had je een businessplan toen je je onderneming begon? En heb je dat jaarlijks up-to-date gehouden? Bij veel ondernemers komt dat er niet van. Als het druk is dan sparen we ons de tijd en moeite om aan het businessplan te werken meestal liever uit. Maar als je naar de bank gaat, dan is het beter dat te doen met een compleet en actueel businessplan.

Op naar de bank

De bank moet zich een beeld van en een oordeel vormen over je toekomst. Kun je dat beeld schetsen en de financiële gevolgen van de marktontwikkeling en je beleid aangeven, dan heb je aanzienlijk meer kans op krediet. Schets de ontwikkeling in je markt, geef aan wat dat betekent voor de inrichting van je bedrijf en geef aan hoe je in je bedrijf om bent gegaan met recente ontwikkelingen.  Zijn je missie en strategie veranderd? En zo ja, wat betekent dat? Reken daarna alles goed door, beginnend met een liquiditeitsprognose.

Bron: MILK