Wat is mobiel breedband?

En is dat iets voor mijn onderneming?

24 januari 2013

Voorwaarde voor optimaal mobiel werken is dat je zonder problemen altijd en overal kunt werken. Met Mobiel Breedband kan dat. Je hebt namelijk de vrijheid om te werken waar en wanneer je maar wilt.

MKB TV | Wat heb ik aan een tablet?

Grijp je online kansen met breedbandinternet

Bovendien heb je altijd toegang tot alle online informatie, bedrijfsdocumenten of -applicaties en communicatietools. Daardoor kun je overal net zo effectief werken als op kantoor. 

Mobiel Breedband of mobiel internet?

Je hoort steeds vaker de term Mobiel Breedband in plaats van de term Mobiel Internet op de laptop. Dat komt omdat tegenwoordig Mobiel Breedband ook op tablets worden gebruikt en niet meer alleen op laptops. Bovendien heeft het ook te maken met de sneller wordende mobiele datanetwerken. Mobiel Breedband wordt steeds vaker zonder USB modem stick (Dongel) verkocht. Nieuwe laptops hebben vaak een ingebouwde 3G modem waardoor je zelf alleen nog maar een SIM kaart hoeft te plaatsen. Ook de nieuwste tablets worden steeds vaker gebruikt met alleen een Mobiel Breedband (micro) SIM kaartje.

Is dat wel iets voor mij?

Mobiel Werken of Werken 2.0 staat gelijk aan efficiënt werken. Dankzij Mobiel Breedband kun je overal aan de slag.

•  Tijdens woon- werkverkeer

• Tijdens zakenreizen

• Onderweg naar afspraken buiten kantoor

• Tijdens verloren uurtjes, wachtend op de volgende afspraak

• Tijdens meetings om snel informatie op te zoeken of te delen

• Om thuis te kunnen werken bij ziekte, heftige files of om werk en privé beter te combineren

Heb ik dan overal bereik?

Om prettig te kunnen werken met Mobiel Breedband is de kwaliteit/capaciteit van het netwerk en de dekking erg belangrijk. Want wat heb je aan Mobiel Breedband als je bij een klant zit en je geen verbinding hebt? De maximale download en uploadsnelheden van Mobiel Breedband abonnementen verschillen onderling per provider.

Welk abonnement past bij mij?

Bij het afsluiten van een abonnement is het goed om met verschillende factoren rekening te houden.

1 Bepaal allereerst wat voor soort gebruiker je bent. Of je een incidentele gebruiker bent, een frequente gebruiker of grootverbruiker bepaalt de grootte van de databundel die je nodig hebt en de benodigde snelheid.

2 Bekijk dan welke applicaties je wilt gebruiken. Hoe intensiever die applicaties zijn (denk aan online streaming video en het real time informatie uitwisselen met data bases), des te hoger de snelheid die je wilt bereiken.

3 Reis je veel naar het buitenland, kijk dan ook goed naar eventuele internationale abonnementen en de per MB prijs. Die ligt in het buitenland namelijk aanzienlijk lager dan de per MB prijs die je in het buitenland betaalt met een Nederlands abonnement.

4 Ga je met meer mensen gebruik maken van mobiel breedband? Er zijn ook groepsbundels beschikbaar waarmee alle gebruikers binnen je bedrijf hun bundels delen: dus wat de één teveel gebruikt, wordt goedgemaakt door een collega die zijn bundel niet helemaal opmaakt. Wel zo efficiënt qua kosten.