Neelie Kroes: 'kabelbedrijven moeten goede voorbeeld geven'

'Kabelbedrijven nodig om doelstelling Europese Commissie te halen'

28 augustus 2012

Neelie Kroes ziet een belangrijke rol voor kabelbedrijven bij het halen van de doelstelling die de Europese Commissie heeft gesteld: de helft van de bevolking van 100Mbpd-internet voorzien.

De eurocommissaris denkt dat de manier waarop kabelbedrijven snel internet uitrollen en in hun netwerken investeren, ook andere spelers in het Europese veld aanmoedigt. Ze hoopt dat bijvoorbeeld aanbieders van glasvezel zo hun netwerken verder uitrollen en de concurrentie aangaan. Dat schrijft Totaal TV.

Internet voor heel Europa

De bedoeling is dat alle Europeanen in 2013 toegang moeten kunnen hebben tot breedband internet en in 2020 over minstens 30 Mbps downloadsnelheid moeten kunnen beschikken. De helft van de Europeanen moet zich kunnen abonneren op een bandbreedte van minimaal 100 Mbps. Kroes denkt dat hiervoor flinke investeringen nodig zijn, wat nog weleens moeilijk zou kunnen worden in het huidige financiële klimaat.

'Meer concurrentie in prijzen'

Traditionele kabelbedrijven moeten doorgaan met het upgraden van netwerken, zo vindt de eurocommissaris. Ze staat positief tegenver het voeren van concurrerende prijzen door de kabelsector om zo de telecomsector meer in beweging te krijgen.

Bron: Totaal TV