Ondernemers massaal aan de tablet

Vooral jonge generatie zzp'ers dol op gadget

23 augustus 2012

Ruim 20 procent van de Nederlandse ondernemers heeft een tablet. Dat is opvallend, aangezien het landelijke gemiddelde nog maar op 8 procent ligt. En het lijkt erop dat het tabletbezit nog verder zal toenemen onder mkb'ers.

Gratis whitepaper Eerste hulp bij efficienter communiceren

Bijna 70 procent zegt er één aan te willen schaffen. Vooral de jonge generatie zzp'ers ziet de tablet wel zitten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 910 ondernemers van onder andere BusinessCompleet. Het grootste deel van de respondenten is actief in de zakelijke dienstverlening en verdient meer dan modaal. De meesten spenderen nul tot vijf uur per week aan het apparaat.  

Waar wordt de tablet voor gebruikt? 

Wat de ondernemers vooral op hun tabletcomputer doen, is:

  • E-mailen (70 procent),

  • Browsen (69 procent),

  • Apps downloaden,

  • Officezaken regelen,

  • Muziek en video's bekijken.

Puur zakelijke doeleinden dus, het spelen van spelletjes komt niet in de top vijf voor. 

Laptop populairst

Ookal maken steeds meer ondernemers gebruik van een tabletcomputer, de laptop blijft voorlopig met kop en schouders bovenaan de lijst staan. Een kwart van de respondenten met laptop (dit zijn er 797), zit 26 tot 50 uur per week achter de laptop. 5,2 procent zelfs 51 tot 100 uur. Het lijkt er wel op dat in de toekomst de laptop wat minder populair zal worden, aangezien ondernemers ook meer gebruik gaan maken van smartphone en, natuurlijk, de tablet. 

De desktop is overigens zowel nu als in de toekomst een blijvertje: bijna 70 procent van de ondernemers geeft aan de vaste computer heel belangrijk te vinden en verwacht niet dat ze minder tijd aan het apparaat zullen gaan besteden. 

Smartphone onmisbaar

Tot de uitrusting van de kenniswerker van tegenwoordig behoort duidelijk ook de mobiele telefoon, of nog liever: een smartphone. Hij wordt vooral gebruikt voor bellen en sms-en, maar ook voor e-mail, browsen en downloaden van apps. 

Bron: BusinessCompleet.nl

Wat vind jij: Tablet = hype? 

Hoewel ondernemers nu veel tijd aan hun laptop en tablet besteden, twijfelen ze of dat in de toekomst zo zal blijven. Is de tablet een hype? Wat vind jij? Laat je mening horen in de reactiebox onder dit bericht. 

Auteur

Liesbeth Meenink