Alle kansen van breedband internet

Een checklist

13 februari 2013

Een snelle, betrouwbare internetverbinding wordt steeds belangrijker voor ondernemers. In deze tijd van mobiel werken en cloud computing is breedband internet onmisbaar.

Grijp je online kansen met breedbandinternet

Breedband is een verzamelterm van verschillende soorten sneller internet, zoals ADSL/VDSL, kabel, glasvezel, satelliet en UMTS (internet op je mobiel). Waarom overstappen op breedband? De belangrijkste redenen op een rij:

1. Werken vanuit de cloud

Steeds meer bedrijven werken met cloud computing. Met cloud computing werk je volledig online: je software, je documenten en zelfs je server staan op het wereldwijde web. Handig, want je kunt er vanaf iedere locatie eenvoudig bij. Maar hoe meer data online staat, hoe belangrijker een snelle, stabiele internetverbinding is.

2. Het Nieuwe Werken

Als je mobiel werkt, moet je vaak vanaf verschillende plekken je agenda, bestanden en contacten synchroniseren. En dát kost best wat bandbreedte. Zeker als je meerdere medewerkers hebt die mobiel werken, is het slim om te zorgen voor goede up- en downloadsnelheid op alle werklocaties.

3. Efficiënter communiceren met klanten, zakenrelaties en werknemers

Voor elke vergadering buiten de deur in de auto stappen? Niet echt efficiënt. Maak gebruik van de techniek om efficiënt te communiceren. Vergaderen via je tablet, met je partners vanaf verschillende locaties in één document werken via bijvoorbeeld Google Docs of Microsoft Office 365 of goedkoop bellen via Skype of Google Apps: allemaal mogelijkheden waarvoor je snel internet nodig hebt.

4. Geld besparen

Een softwarepakket is vaak een flinke aanschaf, door de dure licenties. Bij online software echter - Software as a Service - betaal je naar gebruik. Dus de complexe functies die je vaak wél betaalt (omdat ze in het pakket zitten), maar níet gebruikt; staan nu niet op je rekening. Ook heb je als gebruiker weinig eigen onderhoud en kennis nodig omdat de software op een externe server staat en de leverancier eigenaar van de software blijft. Met SaaS heb je dus ook geen eigen systeembeheerder nodig. En dat schept weer wat ruimte in je portemonnee.

5. Verhoog je productiviteit

Hoe sneller je internet werkt, hoe productiever je aan de slag kunt. Voor 90 procent van de ondernemers is de lange laadtijd van een webpagina zelfs de grootste bron van ergernis van online werken. Dit blijkt uit onderzoek van Ziggo Zakelijk onder 800 kleine ondernemers. Voorkom ergernis en schakel over naar breedband.