Handige tips voor sneller internet

Welke vorm van breedband past bij mij?
Als moderne ondernemer wil je een snelle en stabiele internetverbinding. Breedband dus. Maar er zijn vele vormen. Waar moet je op letten bij het maken van je keuze? Handige tips van en voor ondernemers.
Breedband internet is er in vele soorten en maten. De ADSL-verbinding is nog altijd de meest voorkomende variant. Ongeveer 70 procent van de ondernemers maakt gebruik van een ADSL-verbinding. ADSL is langzaam, gemiddeld 8 Mb/s downloadsnelheid en 1 Mb/s uploadsnelheid. Een snellere variant is VDSL: maximaal 40 Mb/s downloadsnelheid en 3 Mb/s uploadsnelheid. Bij ADSL speelt de afstand tussen de aansluiting en de centrale een grote rol: hoe groter de afstand, hoe minder van de beloofde snelheid wordt geleverd.
 
Kabel of glasvezel?
De kabel is de laatste jaren steeds populairder geworden dankzij de hogere snelheid. De snelheid is al gauw vijf keer groter dan ADSL. Glasvezel is nog vrij beperkt beschikbaar in Nederland, omdat het aanleggen ervan erg duur is. Kabel en glasvezel doen qua snelheid niet voor elkaar onder, vanwege fikse investeringen in de kabelnetwerken, die tegenwoordig bijna helemaal van glasvezel zijn.
 
Wed op meerdere paarden
Zorg ervoor dat je als ondernemer niet volledig afhankelijk bent van één internetverbinding. Mocht de internet-verbinding er tijdelijk uitliggen, dan ben je via een andere lijn nog steeds bereikbaar voor je klanten.

Zakelijk abonnement
Heb je meerdere werknemers en is internet een belangrijke factor binnen je bedrijf? Overweeg dan een zakelijk abonnement. Je krijgt vaak een betere en snellere service. Bij een technisch probleem staat er binnen een paar uur een monteur op de stoep, je hebt een grotere mailbox én meerdere e-mailadressen en kunt vaak via hetzelfde abonnement goedkoper bellen.
 
Prijs/kwaliteit
Overstappen naar kabel verloopt nagenoeg altijd vlekkeloos. Het is ook zeker de moeite waard, want kabel is veel sneller en de prijs/kwaliteit verhouding is gewoonweg beter. Bekijk eerst waar je onderneming precies behoefte aan heeft en vraag offertes op bij meerdere aanbieders.
 
Verdieping
De ontwikkeling op ICT-gebied gaat razendsnel. Wil je op de hoogte blijven, dan is verdieping in de mogelijkheden een vereiste. Download bijvoorbeeld onze whitepapers over sneller ondernemen: Eerste hulp bij sneller ondernemen: je ICT-omgeving optimaal inrichten en Grijp je online kansen met breedbandinternet.

Alle kansen van breedband internet

Een checklist
Een snelle, betrouwbare internetverbinding wordt steeds belangrijker voor ondernemers. In deze tijd van mobiel werken en cloud computing is breedband...

WiFi: Wat kun jij je klanten bieden?

Voordelen en mogelijkheden van snel internet voor jouw klanten
Een snelle breedbandverbinding biedt legio mogelijkheden om je (potentiele) klanten blij te maken. Van gratis WiFi in hotels en restaurants tot tv als...

‘Ondernemers kunnen meer uit internet halen’

Alles online: Herman Hoefnagel ziet 99 procent van zijn leveranciers niet
De Nederlandse industrie maakt te weinig gebruik van het snelle medium internet. Dat is de boodschap van ondernemer Herman Hoefnagel, de man achter...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres - kantoor Agency No9:
Spaklerweg 53
1114 AE Amsterdam
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten